Kuralsızlık kural oldu

Güncelleme Tarihi:

Kuralsızlık kural oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:01

1071 Malazgirt Bulvarı ve Konya Yolu’ndan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ne giren sürücülerin, yollarını kısaltmak için yaptıkları ihlaller trafiği tehlikeye düşürüyor. Bölge sakinleri, cadde üzerinde kuralsızlığın kural haline geldiğini savunuyor.

Haberin Devamı

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nın Çiğdem Mahallesi kesiminde sürücülerin yaptığı kural ihalleri trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor. 1071 Malazgirt Bulvarı’ndan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ne giriş yapan araçlar, bölgedeki alt geçidin önünden U dönüşü yaparak 1546. Sokak üzerinden Konya Yolu’na iniyor. Konya Yolu’ndan 1546. Sokağa giren araçlar da yasak olmasına rağmen ters yöne girip, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ne ulaşmaya çalışıyor. Karşılıklı kural ihlali yapan sürücülerin kafa kafaya geldiği yan yolda, hafriyat kamyonu ve beton mikseri gibi ağır tonajlı araçların da trafik kurallarını hiçe sayması ölümcül kazalara davetiye çıkarıyor.

TRAFİK EKİPLERİ ÖNLEM ALSIN

Yolu sıklıkla kullanan vatandaşlar “Bazı sürücüler yollarını kısaltmak için trafik kurallarını hiçe sayıyor. Önlem alınmadığı için her gün yüzlerce araç kazayla burun buruna geliyor. Ağır vasıtaların ihlalleri ölümcül kazalara sebep olabilir. Kuralsızlığın kural haline geldiği bu bölgede trafik ekiplerinin önlem lamasını istiyoruz” dedi. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerine bulunan taksi durağında çalışan ticari taksi sürücüleri ise bölgedeki kural ihallerinin alışkanlık haline geldiğini belirterek, “Herkes buradaki ihlale alıştı. Yolu hergün kullanan sürücüler temkinli ilerliyor. İhlal yapanlara kimse tepki göstermiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

AYNI KAREDE ÇİFTE İHLAL

Ankara Hürriyet muhabirinin Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde çektiği fotoğraf, aynı karede iki kural ihlalini belgeledi. 1071 Malazgirt Bulvarı’ndan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ne giren bir beton mikseri, alt geçidin önünden U dönüşü yaptı. Aynı anda 1546. Sokak’tan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’ne giren binem otomobil de ters yönde ilerledi. İkisi de kusurlu olan sürücüler, olası ölümlü bir kaza atlatmalarına rağmen hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!