Madene bir kurban daha

Güncelleme Tarihi:

Madene bir kurban daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 15:46

ŞIRNAK’ta valillik tarafından yasaklanmasına rağmen 2 gün önce 1 nolu kömür ocağında kaçak yapılan kazı sırasında meydana gelen göçükte 3 işçi yaralandı. Yaralı işçilerden durumu ağır olan 50 yaşındaki Sabri Mağrur, tedavi için İstanbul’a götürülürken, yolda yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Şırnak merkeze bağlı Toptepe Köyü yakınlarındaki 1 nolu ocakta 3 Eylül günü akşam saatlerinde meydana gelen göçük altında kalan 39 yaşındaki Mehmet Mağrur ve Ezidi olduğu öne sürülen 44 yaşındaki Sait Beceren hafif yaralanırken, Sabri Mağrur ağır yaralandı. Yaralı işçiler kendi imkanlarıyla göçük altından çıkarak hastaneye geldi. Ağır yaralı Sabri Mağrur, durumunun daha da ağırlaşması üzerine tedavi amaçlı İstanbul’a götürülürken, bugün yolda yaşamını yitirdi.

Daha önce Ezidi olduğu belirtilen Sait Beceren’in de Ezidi olmadığı Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı. Beceren’in 3 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şırnak’a sığındığı belirlendi.

Şırnak’taki güvenlik ve çalışma şartlarının kötü olması nedeniyle Valilik, 9 ay önce bölgedeki tüm ocaklarda kömür çıkarılmasını yasaklamıştı. Bu yüzden 1 nolu ocakta da kaçak olarak kömür çıkarılırken, göçük meydana geldiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!