Edebiyat öğretmeninden 5. şiir kitabı

Güncelleme Tarihi:

Edebiyat öğretmeninden 5. şiir kitabı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:12

MANİSA'da emekli Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Ragıp Özcan'ın 'Bahadın Özlemi' adlı 5'inci şiir kitabı piyasa çıktı. Kitabın beğeni topladığını söyleyen Özcan, "Şiirlerimde özlem ve özellikle toplamsal içerikli mesajlar bulunmaktadır. Yaşanan toplumsal olayları elimden geldiği kadar şiirlerime yansıtmaya çalışıyorum" dedi.

Haberin Devamı


Öğretmenlik mesleğinden 2000 yılında emekli olan 50 yaşındaki Ragıp Özcan, bu tarihten sonra şiir yazmaya başladı. Çeşitli konularda 14 yıl boyunca 500'e yakın şiir yazan Özcan, ilk şiir kitabını 2003'te piyasa çıkardı. Olumlu tepkiler üzerine çalışmalarına devam eden Özcan, 5'inci kitabı 'Bahadın Özlemi' ile tekrar okurla buluştu.
Şiir yazmanın kendisi için artık meslek haline geldiğini söyleyen Ragıp Özcan, "Şiirlerimde özlem ve özellikle toplamsal içerikli mesajlar bulunmaktadır. Yaşanan toplumsal olayları elimden geldiği kadar şiirlerime yansıtmaya çalışıyorum. Gerçek sanatçılar, sadece toplum olayları görür ve bu gerçeklikleri yazılarına veya şiirlerine yansıtırlar. Ancak sosyalist gerçek sanatçılar ise gerçekleri yazılarına veya şiirlerine yansıttığı gibi çözüm önerilerinde yanında belirtirler. Bu nedenle ben toplumsal olayları şiirlerime yansıttığım gibi çözüm önerileri de şiirlerimin içinde bulunduruyorum. Bu nedenle kendi sosyalist gerçek sanatçı olarak görüyorum" dedi.
Özcan, memleketi Yozgat Sargun İlçesi'ne bağlı Bahadın Köyü'ne hitaben kitaba 'Bahadın Özlemi' ismini verdiğini belirtti. Özcan, kitabın 10 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!