Yargı içindeki gruplar yargı bağımsızlığına engel oluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Yargı içindeki gruplar yargı bağımsızlığına engel oluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 01:08

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, kendisini ziyaret eden Yargıda Birlik Platformu (YBP) üyelerine yargı içinde yer alan bazı grupların yargı bağımsızlığı önünde engel olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Davutoğlu, hâkim ve savcıların dil eğitimi için yurtdışına gönderilebilmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin desteklediği iddia edilen YBP temsilcileri, önceki gün Davutoğlu ile 2 saatlik bir görüşme yaptı. Platform üyeleri, Davutoğlu’na, hâkim savcıların özlük hakları, gençlerin zorunlu askerlik hizmetleri konusunda kolaylık sağlanması, sicil affı ve idare mahkemelerinde görev yapan hâkim ve savcıların emekli olduktan sonra avukatlık yapabilmesinin önünün açılması konusunda çalışma başlatılması taleplerini ilettiler.

DİL SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Görüşmede Başbakan Davutoğlu, yargı mensuplarının oluşturduğu platformdan memnuniyet duyduğunu aktardı. “Yargının sorunları benim için öncelikli bir konudur” diyen Davutoğlu, yargı içinde kümelenmiş bazı grupların yargı bağımsızlığı önünde büyük bir engel oluşturduğuna dikkat çekti. Başbakan ayrıca master ve doktoralı hâkim ve savcı sayısının az olduğuna vurgu yaptı. Bunun üzerine platform üyeleri, hâkim ve savcıların yabancı dil sorunları olduğunu, bu nedenle akademik kariyer konusunda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler. Davutoğlu da hâkim ve savcıların dil eğitimi için uzun süre yurtdışına gönderilebilmesi gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN OLUMLU

Görüşmede yer alan Ankara Savcısı Abbas Özden, Hürriyet’e, “Başbakan’ın tavrını son derece olumlu bulduk. Başbakan’ı ziyaret etmemiz bazı çevreler tarafından eleştiri konusu yapıldı. Ancak biz önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da ziyaret ederek sorunlarımızı aktaracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya’da çalışmak benim için onurdur

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, TRT Haber’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

Çankaya Köşkü’nün devredilmesi konusunun arkasında bir sembolizm aramamak gerekir. ‘Atatürk’ün mirası yok ediliyor’ diye yazılan şeyler gördüm. Bunlar çok yanlış. Atatürk’ün en büyük mirası mekanların ötesinde Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yeni binalar Cumhurbaşkanımızın inşasına öncülük ettiği yerler. Nerede oturursak oturalım düşüncemiz Türkiye Cumhuriyetini yüceltmektir. Bu değişimle ilgili daha planlamasını yapmadık. Genel manada konuştuk. Benim için büyük bir onurdur Çankaya da çalışmak. Nerede bu halkın onuru korunuyorsa orası iyidir.

Çözüm sürecinde biz yarıyı geçtik. Artık amacımız karşı kıyıya ulaşmak. Bu karşı kıyı ne? Türkiye’nin her yerinde Kürt, Türk bu topraklara kendisini ait hissetmesi, silahların tümüyle devreden çıkması. Zihnimizde ay ay bir eylem planı var. Adım adım yürütmek istiyoruz. Zamanı geldikçe de halkımızla bunu paylaşacağız. Selçuk ŞENYÜZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!