Futbol köyünden kahramanlığa

Güncelleme Tarihi:

Futbol köyünden kahramanlığa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 00:19

DANİMARKA karşısında attığı son dakika golü ile herkesin dikkatini çeken Ozan Tufan’ın hikayesi oldukça dikkat çekici.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Türk futboluna kazandırdığı Bursaspor’lu Ozan Tufan, önceki gün attığı muhteşem gol ile adeta herkese ‘kim bu çocuk’ dedirtti. Terim’in Amerika kampına da götürdü Ozan Tufan, 2007 yılında futbol köyü projesinde eğitim alıyorken şimdi A Milli Takım’ın önemli isimlerinden biri oldu. 23 Mart 1995 doğumlu olan Ozan Tufan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 7 yıl önce düzenlediği projeye katıldı. Ve 2007’de TFF’nin Ülker ile ortak düzenlediği Futbol Köyü projesinde eğitim alan oyunculardandı.

MİLLİ OLACAĞINI OTOBÜSTE ÖĞRENMİŞ
Ozan Tufan TFF Futbol Köyü’nde, eğitim gördü. Bursaspor’da santrfor iken savunmanın sağına alındı ancak Ertuğrul Sağlam onu orta sahada oynattı. Geçtiğimiz yıl Amerika kampına çağrıldığında ise kulaklarına inanamadı. Bu detayı daha önce arkadaşları ile paylaşan Ozan Tufan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim sayesinde milli takıma çağrılmasına verdiği tepki de dikkat çekici. Bursaspor’da ligin son maçı olan Gaziantepspor karşılaşması sona erdikten sonra herkes takım otobüsüne biniyor. Ve Ozan Tufan değil daha tecrübeli takım arkadaşları TFF’nin sitesini açıyor ve milli takım kadrosuna bakıyor.

Haberin Devamı

“SAYFASI YENİLE, YANLIŞLIK OLMASIN”
TFF.org sitesinde milli takım kadrosunda Ozan Tufan’ın ismi olması ile genç oyuncu şaşırıyor. Bursaspor takım otobüsünde Milli Takım kadrosunda kendi ismini gören Ozan Tufan gözlerine inanamıyor, şaşırıyor.
Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular Ozan Tufan’a takılıyor ve “Sayfayı yenile yanlışlık olmasın” diyor.

Sağlam keşfetti, Karaman gönderdi Daum geri aldı

- Ozan Tufan, 2013 Akdeniz oyunlarında u19 takımıyla gümüş madalya kazandı.
- Kups Kupio karşılaşmasında 71. Dakikada attığı gol ile Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcu unvanına sahip oldu.
- Futbola santrafor olarak başladı ve yıllarca alt yapıda santraforken kaptanlık yaptı. Daha sonra savunmanın sağına geçti ve Ertuğrul Sağlam takıma aldı. Hikmet Karaman döneminde tekrar alt yapıya yollandı. yarım sezon kaldı. Ve Daum göreve geldikten sonra tekrar A takıma çıkardı.

Haberin Devamı

“Üzerine koyması gerek”
Ozan Tufan’ın A Milli Takım performansını değerlendiren Bursaspor’daki hocası Şenol Güneş şunları söyledi: “Milli Takımımız aldığı sonuçla moral kazandı. Umarım resmi maçta da aynı moralle ayrılır. Temennimiz bu. Bizi sevindiren bir olay da Ozan Tufan’ın oyuna girerek takıma katkı yapması. Bunlar tek başına bir şey ifade etmiyor. Gelecek adına bunun üzerine koyması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!