Antalya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 5.2 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 00:10

Antalya gece yarısı 5.2 büyüklüğünde depremle sallandı. Akdeniz açıklarında meydana gelen, can ve mal kaybına yol açmayan deprem Antalya kent merkezi ile bazı ilçelerinde yoğun olarak hissedildi. Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında ise dün akşam saatlerinde önce 3.5, ardından 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

AFAD Deprem Merkez Üssü, depremin saat 00.00'da merkez üssünün Akdeniz'in Antalya açıklarında 5.2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Denizin 25 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Antalya kent merkezine 63, kemer ilçesi'ne 42 kilometre uzaklıkta yaşandı. Can ve mal kaybına yol açmayan depnem Antalya kent merkezi ile batı kısmındaki ilçeleri Kemer, Kumluca ve Finiki'de yoğun olarak hissedildi.

DEPREMLER KORKUTTU / FOTO GALERİ

GÖKÇEADA AÇIKLARINDA PEŞPEŞE KORUKTUAN DEPREMLER

ÇANAKKALE’nin Gökçeada İlçesi açıklarında dün akşam saatlerinde önce 3.5, ardından 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Geçtiğimiz mayıs ayında 6.5 büyüklüğünde depremle sarsılan Gökçeada bu akşamda iki kez sallandı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisinin verilerine göre Ege Denizi’nde Gökçeada’ya 50 kilometre mesafede saat 20.21’de 3.5 büyüklüğünde deprem kaydedebildi. Aynı bölgede 22 dakika sonra 20.43’te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ise ilk depremi 3.6, ikinci depremi 4.9 olarak duyurdu.

Haberin Devamı

Depremlerin Gökçeada İlçesi’ne bağlı Uğurlu köyü ve çevresinde hafif şekilde hissedildiği öğrenildi. Depremde herhangi can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.



Antalyada 5.2 büyüklüğünde deprem
Ege’de deprem paniği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!