Samsunspor'da "puan silme cezası" kapıda

Güncelleme Tarihi:

Samsunsporda puan silme cezası kapıda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 18:11

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı Emin Kar, "Dejan Kelhar'a ödeme yapamazsak 3 puanımız silinecek" dedi.

Haberin Devamı

Kar, Nuri Asan Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, takımın ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Samsunspor'un Süper Lig'e çıktığı 2011- 2012 sezonundan kalan borçlarıyla boğuştuklarını belirten Kar, şöyle devam etti:

"Her ay özellikle yabancı oyuncuların alacakları nedeniyle FIFA'nın 3 puan silinmesi yönünde kararı, Türkiye Futbol Federasyonu aracılığıyla kulübe ulaşıyor. Şimdi de Dejan Kelhar'ın 110 bin avroluk borcu karşımıza geldi. 7 Eylül'e kadar Dejan Kelhar'a ödeme yapamazsak 3 puanımız silinecek. Arkasından 295 bin avro Gekas'ın ödemesi gelecek. Yani sürekli yabancı oyuncuların menajerleri ve kendilerine olan borçlarla uğraşıyoruz."

Kimseyle sözlü tartışmaya girmek istemediklerine işaret eden Kar, "Bizim dönemimizden hiçbir futbolcunun tek kuruş alacağı yok. Bizden sonraki yönetimlere borç bırakmamanın gayreti içindeyiz ancak Samsunspor'un Süper Lig'de bulunduğu dönemin başkanı Kazım Yılmaz ve yönetim kurulundan bize yüklü miktarda borç kaldı. Takımın futbolcular dışında Kazım Yılmaz'a kur farkı ile beraber 15 milyon liraya yakın borcu var" ifadelerini kullandı.

"TFF'den tek kuruş para alamıyoruz"

Kar, TFF'den gelen yayın gelirleri, İddaa gelirlerinden Yılmaz'ın temliklerinin ödendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"TFF'den tek kuruş para alamıyoruz. Üstelik onların döneminden futbolculara olan borçları da ödemeye çalışıyoruz. Yılmaz'ın temliklerini Süper Lig'e yeniden çıkana kadar geri çekmesini istiyoruz. Bunun için kendisiyle birkaç kez görüştüm ancak sonuç alamadım. TFF'nin gönderdiği paranın Yılmaz'a gitmesi halinde Gekas ve Kelhar'a ödeme yapmamız olanaksız. Büyük ihtimalle 3 puanımız silinecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!