Kadınların yaptığı 8 seks hatası!

Güncelleme Tarihi:

Kadınların yaptığı 8 seks hatası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 09:12

İlişkide karşılıklı konuşmak, duygularını ifade etmek çok önemli. Ancak kadınlar genelde isteklerini dile getirmiyor ve ilk hareketi erkekten bekliyor. Bu yanlış...

Haberin Devamı

-Cinselliği hep karşısı başlatmasın:

Cinselliği her zaman karşı tarafın başlatmasını beklemeyin. Kendinizi ifade etmekten kaçınmayın. “Ya eşim beni yanlış değerlendirirse” gibi endişeleriniz varsa eşinizle konuşun. Birçok erkek hastam eşinin cinsellikte daha girişken olmasını arzuluyor.

-Ondan kaçmayın, konuşun:

Cinsel bir sorununuz olduğunda bunu partnerinizle paylaşmaktan kesinlikle kaçınmayın. Sebep ne olursa olsun onunla konuşun, paylaşın, anlatın. Birbirinize destek olun. Cinsel sorununuzun sizi soğutmasına izin vermeyin. Cinsel sorunlar bazen sadece psikolojik nedenlerle ortaya çıksa da sadece ve her zaman psikolojik değillerdir. Organik faktörler, hayat tarzı alışkanlıkları, hastalıklar, ilaçlar, beslenme, egzersiz cinsel sağlığı etkiler. Bu nedenle ısrarcı olarak devam eden sorunlar yardım alın.

-Uygun anı beklemeyin:

Spontan cinsellik şu anlamda önemlidir: Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anda yaşayamazsınız. Cinselliği Bazen kendinizi çok bakımsız bile hissetseniz ana odaklanmak doğrudur. İstekli olduğunuzda, cinsellikle ilgili hisleriniz spontan olarak geliştiğinde cinselliği ertelemeyin. Ancak bu hisler her zaman kendiliğinden bir anda gelişmek zorunda değildir. Karşılıklı istek olduğunda çeşitli uyarılarla cinselliği teşvik etmek yanlış değildir.
Fantezilerinizi saklamayın: Partnerinize cinsellikle ilgili duygu ve düşüncelerinizi açıklıkla ifade edin. Cinsellikte nelerden hoşlandığınızı, eşinizden beklentinizi, size eğlenceli ve keyifli gelen hareketleri, fantazileri, ortamları düşünün. Sonra bunları eşinizle paylaşın. Eşinizin de arzu ve isteklerini öğrenin.

-Erkeklerin her zaman cinselliğe hazır olduğu fikrini unutun:

Erkekler her zaman ve sürekli cinsel istek duymazlar. Hormonlar, hastalıklar, ilaçlar, duygular, düşünceler, uyku kalitesi, stres seviyesi, ortam ve sigara-alkol kullanımı Partneriniz her zaman cinselliğe hazır olmayabilir. Bir erkeğin cinsel isteksizlik yaşaması her zaman eşinden soğuduğu anlamı da taşımaz. Bunu hemen reddedilmek olarak algılamayın. Ancak bu durum ısrarlı bir şekilde devam ediyorsa isteksizliğe neyin yol açtığını anlaması için doktora başvurulması gerekir.

-Dış görünüşe sadece gereği kadar önem verin:

Eşinizle birlikte olacağınız zamanlar kendinize, giysilerinize, kişisel hijyen ve güzelliğinize önem göstermeniz hem kendinize olan güveninizi arttırır hem de partnerinizin hoşuna gider. Ancak vücut imajınızı takıntı haline getirmeniz tam tersine özgüveninizi zedeleyip sizi cinsellikten uzaklaştırabilir. Zihinsel ve ruhsal çekimin en az fiziksel çekim kadar önemli olduğunu unutmayın. Dış görünüşünüze özen gösterin ancak aşırılıktan kaçının.

-Cinselliğe performans kaygısıyla yaklaşmayın:

Cinsellikte sizi zorlayan hedefler belirlemeniz, sayılara sürelere odaklanmanız cinsel mutluluğunuzu azaltır. İyi bir performans sadece sayı ve sürelerle belirlenmez. Önemli olan partnerinizle birlikte sizde mutluluk ve tatmin yaratan bir cinsellik yaşamanızdır. Bu nedenle kendinize fiziksel ve psikolojik olarak yıpratıcı hedefler koymayın. Eğer eşinizde sertleşme problemi, erken boşalma, isteksizlik varsa veya sizde yoğun bir cinsel korku, cinsel ağrı, uyarılma güçlüğü, orgazm problemi mevcutsa mutlaka yardım alın.

-Yatak odanıza stresi sokmayın:

Yüksek stres düzeyi, gerginlik, öfke hem erkek hem de kadınlarda pek çok cinsel soruna zemin hazırlıyor. Özellikle erkeklerde sertleşme sorunu, erken boşalma, kadınlarda cinsel isteksizlik gibi problemler yaratıyor. Cinsellikte hayatınızın streslerini bir kenara bırakmayı deneyin. Gerekirse bir uzmandan yardım alın.
Onun değil ortak sorununuz

Dünyada her 3 çiftten biri en az bir cinsel sorun yaşıyor. Yapılan çalışmalar, eşi sertleşme sorunu yaşayan bir kadında ilk tepkilerin “Artık beni beğenmiyor”, “Galiba yeteri kadar çekici değilim” veya “Beni aldatıyor mu acaba?” şeklinde geliştiğini gösteriyor. Bunun yanında eşinde erken boşalma sorunu olan bir kadın da eşinin sadece kendi tatminini düşünen ve bencil bir erkek olduğu sonucuna varıyor. Bu durumda belki de tedavisi oldukça hızlı ve kolay olabilecek bir cinsel fonksiyon problemi, çiftin arasında çatışmalara dönüşüyor, aseksüel evlilikler başlıyor. Eşiniz cinsellikte ilk kez sorun yaşıyorsa, öncelikle onunla konuşmaktan kaçınmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!