NATO’dan Rusya’ya ‘Ukrayna’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

NATO’dan Rusya’ya ‘Ukrayna’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 15:26

Galler’deki NATO zirvesi açılışında konuşan Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen, Rusya’ya Ukrayna’daki askerlerini geri çekmesi için çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, “Avrupa güvenliği ciddi sorunlarla karşı karşıya. Rusya resmen Ukrayna’nın doğusuna saldırmış durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in barış planı inisiyatifi pozitif adım olarak karşılanabilir. Ancak bunun gerçekten olumlu bir gelişme sayılabilmesi için Putin’in sadece komşu devletin neler yapması gerektiğini belirtmesi değil, komşu devletteki askerlerini geri çekmesi ve silah sevkiyatını durdurması gerekir. Rusya’nın atması gereken çok yönlü geri adımlarla Ukrayna’da gerçekten barış ortamının sağlanmasından yana olduğunu kanıtlaması gerek” dedi.

RUSYA’DAN ZİRVEYE İLK TEPKİ

Bu arada Rusya, NATO üyesi olmayan Ukrayna’nın cumhurbaşkanı Peter Poroşenko’nun Galler’deki zirveye “müttefik gibi” davet edilmesine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ukrayna ile NATO arasında beliren askeri işbirliği filizlerini Moskova’dan sert dille eleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Ukrayna’nın askeri blok dışı devlet statüsünün Kiev yönetimi tarafından ortadan kaldırılmak istenmesi kötü bir alamet. Ukrayna ile NATO arasında bu tür yaklaşımların sürmesi durumunda Ukrayna’da barışın sağlanması için harcanan tüm çabaların çöpe atılması için emin bir yol seçilmiş olur” dedi.

NATO’dan Rusya’ya ‘Ukrayna’ çağrısı

Zirveye katılan liderler aile fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fotoğraf çekiminde ön sırada ve sağ köşede yerini aldı.

NATO’dan Rusya’ya ‘Ukrayna’ çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanada Başbakanı Stephen Harper ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!