Şebekeden şikayet akıyor

Ankara şebeke suyunun ‘koktuğu’, ‘kirli olduğu’ ve ‘hasta ettiği’ yönünde iddialar, son günlerde özellikle de sosyal medyanın en çok tartışılan konularından biri haline geldi.

Haberin Devamı

Önceki gün soru önergesiyle Meclis gündemine de taşınan konuyla ilgili Burada Okur Yazar’a çok sayıda şikayet geldi.
Okurlarımız, şikayetlerini şöyle aktarıyor:

DAMACANA MASRAFI BELİMİZİ BÜKTÜ

* Son bir ay içinde şehir şebekesinden musluklarımıza gelen suda müthiş bir koku var. Bu yüzden tüm yemek, çay, sebze yıkama, neredeyse tuvalet ihtiyaçlarımız için de damacana su satın almak zorunda kalıyoruz. Damacanası 8-10 liradan satılan sular, belimizi büküyor.
Sudaki kirlilik, sağlık durumumuzu da etkiledi. Mide bulantıları ve bağırsak şikayetleri arttı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Mavi Masa’ya şikayetimi ilettim. Ancak 1 haftadır geri dönüş yapılmadı. Suçlu, Kızılırmak suyunu şebekeye karıştıran Büyükşehir Belediyesi’dir. Sayın Melih Gökçek, TV ekranlarında CHP Genel Başkanı’nın dosyasını açacağına Ankara’nın şehir şebekesindeki pis kokuların neden olduğunun dosyasını açmalı.
Kudret KAATSIZ

Haberin Devamı

İSHAL VE KUSMA VAKALARI ARTTI

* Doğma büyüme Ankaralı biri olara, son dönemlerde musluk (şebeke) suyunun inanılmaz kirlendiğini fark ettik.
Suyu, yemeklerde de kullanamaz hale geldik. Duş alırken bile burnumuza lağım kokusu geliyor. Sudaki bu kirlilik ve kokunun etkisi sağlık için de ciddi tehlike. Hatta son dönemlerde oturduğum Keçiören İncirli’de ishal ve kusma olayları arttı. Bölgemizde 10 gün önce su kesintisi yasanmıştı. Söz konusu bu kirlilik ondan sonra başladı. Bu konunun araştırılmasını ve yetkililerin gerekli açıklamayı yapmasını bekliyoruz.
Gamze KIZILAY

BELİRTİLERLE BAŞLAYAN SALGIN VAR

* Ankara’da birçok insanı etkileyen, ishal ve kusma belirtileriyle başlayan salgın var.
Sermin ABUT

Memura yüzde 4 servise yüzde 13

Ankara’da, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında uygulanacak ‘okul servisi’ ücretleri açıklandı. Geçen yıla göre servis ücretlerine yapılan yüzde 8 ila yüzde 13’lük zamma tepki gösteren okurumuz Macit Ulusoy, şikayetini şöyle aktardı:
“Ben devlet memuruyum, maaşımın yıllık zam oranı yüzde 4. Evimin okula uzaklığı 5.9 km. Açıklanan yeni zam oranlarına göre ödeyeceğim servis ücreti yüzde 13.33 arttı. Birde servis şirketleri, belirlenen km oranlarına bakmadan keyfi uygulamalarla semtlere göre ayrı tarife çıkarmaya çalışıyor. (Benden istenen okul servis ücreti 6-10 km için istenen ücrete yakındı) Çocuklarım servisten yaralanmak zorunda. Okul yakın olmasına rağmen okul güzergahında toplu taşım araçları yok. Bu keyfi uygulamalara karşı ‘dur’ diyecek bir kimse yok mu? Servis şirketlerine karşı tek başımıza mücadele etmek zorunda mıyız?”
Mecit U.

Haberin Devamı

‘SERZENİŞ DURAĞI’ HÜRRİYET SOSYAL’DE

Şebekeden şikayet akıyor

Kentteki otobüs duraklarının ‘cam kaplama olması’ ve duraklardaki ‘oturak yetersizliği’ sorununa geçen hafta yer vermemin ardından, Hürriyet Sosyal’deki okurlarımız şunları kaydetmiş:
angara bebesi: Sonunda şu otobüs duraklarının tam gölge sağlayacak şekilde yapılması için birisi konuştu çok şükür. Şu sıcakta otobüs duraklarında beklemek tamamen işkence.
haluk balaban: Ankara’da en çok otobüs duran en kalabalık Anafartalar Caddesi’nde bir tek kanepe koltuk yok. Yüzlerce insan ayakta, yaz-kış sığınacak yer yok. Avrupa Kenti Ödülü alan Ankara’da metrolarda ve tren istasyonlarında WC yok. Yöneticiler yüzünüz hiç kızarmıyor mu?
HAKAN ESER: Durak olan yerler şükür etsin... Çoğu yerde durak bile yok.
Furkan Caner: Ne yeni durak istiyorum ne de az ısı tutan malzeme. Ring seferleri iptal edilip eski sistem devam etsin.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Batıkent Ergazi Mahallesi’ndeki Başkent Oto Sanayi’nin önünde bulunan kavşakta bir rögar kapağı yerinden çıkmış. Araçların rögarın üzerinden geçerken çıkardığı sesten tüm site sakinleri olarak rahatsızız. Mavi Masa’ya şikayetimizi ilettik ancak ilgilenen olmadı. Vatandaşın bu tür rahatsızlığıyla ilgilenmek için illa ölümlü kaza mı olması gerekiyor?
Necdet ÇAĞIRICI

* 30 Ağustos akşamı 75 yaşındaki ve romatizması olan annemle AŞTİ’den metro istasyonuna inip, Cebeci istikametine gitmek istedik. İstasyona inmek için yapılan yaşlı ve engelli asansörü çalışmıyordu. Yürüyen merdivenlerden inelim dedik o da çalışmıyor. Avrupa kenti Ankara’ya bu durumu yakıştıramıyorum.
Yahya ÖZKAN

Haberin Devamı

* Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait ek bina açılalı 2 yıl olmadı. Son 15 gündür binada yenileme çalışması yapılıyor. Dışarıya dökülen moloz yığının görünce insan sormadan edemiyor:
Bazı şeyler niçin önceden düşünülmüyor? Yazık değil mi bu maddi zarara?
Türkan ŞİMŞEK

Yazarın Tüm Yazıları