Tartışmalı açılış

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı açılış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:28

Ankaralı hakemler, yeni sezona merhaba derken, 500 hakem kıyafetinin İstanbul BŞB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından gönderildiği bilgisinin açıklanması, sahadaki tansiyonu yükseltti.

Haberin Devamı

Ankara bölgesi hakemleri, geleneksel yeni sezon açılışını, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen törenle yaptı. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı ve TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burhan Başoğlu, Dernek yönetimi, AAKSF Başkanı Murat Kandazoğlu, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Seyfi Gözaydın, eski hakemlerden Ahen Tüzün, Talat Tokat, Bülent Yavuz, Metin Tokat, Sürhat Müniroğlu ve Murat Ilgaz, Ankara Bölgesi FIFA ve ulusal kokartlı hakemleri; Bülent Yıldırım, Ali Palabıyık, Y. Kemal Uğurlu, Cem Satman, Erdinç Sezertam, Serkan Tokat, Mustafa Solmaz, Serkan Olguncan, Serkan Çimen ve Önder Yılmaz ile bölge kokartlı hakemler ve gözlemciler katıldı. Terfi eden hakem ve gözlemcilere, düzenlenen törenle beratları verildi.
Törende konuşan MHK üyesi Seyfi Gözaydın’ın, Ankaralı hakemlerin kıyafetlerinin İstanbul BŞB’den geldiğini, Ankara’nın konuya duyarsız kaldığını söylemesi, tartışma konusu oldu.
Derneğin konuyla ilgili olarak İstanbul BŞB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü ile temasa geçtiği, bunun sonunda da 500 adet; şort, t-shirt, eşofman takımı, yağmurluk ve çantadan oluşan malzemenin, Ankara’ya göndirildiği öğrenildi.
Törende bulunan eski adıyla Ankaraspor yeni adıyla Osmanlıspor kulüp yetkilileri, haksız bir eleştiriye uğradıklarını belirtip, “Bize, bu yönde bir talep gelmedi. Talep gelmediği ve bilgimiz olmadığı için gerekli yardım yapılamamıştır” diye görüş bildirdi.
Dernek yetkilileri ise talepleri olmadığını doğrularken, geçmiş dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile farklı konularda temasa geçme girişimleri olduğunu ancak sonuç alamadıklarını iletirken, İstanbul BŞB’nin tüm kentlerdeki hakemlere benzer yardımları yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

ARICI: “AKDOĞAN İLE GÖRÜŞECEĞİM”

TFFHGD Başkanı Arıcı, televizyonlarda programlara katılan ve geçmişte hakemlik yapan bazı isimlerin, kişisel haklarla ilgili konulara girdiğini belirtip, “O yüzden Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan’dan randevu aldım. TRT Genel Müdürlüğü’yle ilgili Cuma günü kendisiyle görüşeceğim” dedi. Tabandaki hakemlerin tasvip etmedikleri cüzi denilecek ücretle görev yaptığını dile getiren Arıcı, “Bu arkadaşlar, elbiselerini kendileri alıyor. Üst klasman hakemleri onlara göre belirli bir ekonomik güce sahip ve daha iyi ücret almalarına rağmen 8 kıyafet TFF tarafından veriliyor. Bu bir çarpıklık, bunun düzeltilmesi lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!