Köln'de küçük ve orta ölçekli kuruluşlar tam destek

Güncelleme Tarihi:

Kölnde küçük ve orta ölçekli kuruluşlar tam destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 14:27

Almanya'nın Köln kentinde bulunan BPN- Business Power Network, küçük ve orta ölçekli işletmelere, KOBİ’lere destek sunuyor.

Haberin Devamı

BPN yetkilileri bir basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları çalışmaları tanıttı, hedeflerini anlattı. Bağımsız ve tarafsız bir kuruluş BPN “Birlikten güç doğar” ilkesiyle yola çıkarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin etkinliğini arttırmayı ve ticari olarak düzeylerini yükseltmeyi hedefliyor.

Toplantıda sunumu yapan BPN Koordinatörü Holger Hey “Birçok küçük işletmenin ortak sorunu haline gelen siyasi ve ekonomi alanlarındaki lobi faaliyetlerine yönelik pasif kalma veya erişememe durumu ‘güçsüz’ bir grup oldukları izlenimini yaratıyor. Ülke genelinde bulunan küçük ve orta boy işletmeler çok fazla olmakla birlikte ülke ekonomisi için önemli bir faktördür. Organizasyon eksiklikleri ve bilgi yetersizliği nedeniyle birçok küçük işletme organize edilmiş gruplara kıyasla çeşitli alanlarda oldukça önemli sorunlarla karşılaşılmaktadırlar. Bu durumun ne ülke ekonomisi ne de toplumsal sorumluluk açısından geçerli bir yanı yok.” dedi.

Hey, verdikleri destekleri şöyle sıraladı: “BPN ticari bir güç ağı olarak KOBİ’leri siyasi ve ekonomi alanlarında aktif lobi ve basın çalışmaları ile etkin bir şekilde temsil ediyor. İşletmelere yönelik sağlam bir temel oluşturmak adına muhasebe, finans, hukuk ve danışmanlık alanlarındaki uzman işbirliği ortakları ile üyeleri için etkin çalışmalar yürütüyor.”

Çalışma ortaklarına uzman oldukları alanlardan yararlanıp yaşadıkları sorunlara yönelik çözümler sunduklarını söyleyen BPN basın danışmanı Neslihan Yavuz, “Örneğin 2011 yılında Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan dijital defter saklama yasası dikkate alınmadığı sürece küçük esnaflar için tehlike arz ediyor. İş ortaklarımızın bu konuda ürettiği çözümlerle üyelerimize yol gösteriyoruz. Ayrıca sık aralıklarda düzenlediğimiz bilgilendirme etkinliklerimizle KOBİ’lere işletmelerinde karşılaştıkları zorluklara ve sorunlara ilişkin etkili çözümler sunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

BPN çalışma ortaklarından Avukat Klaus Grummisch ise KOBİ’leri ilgilendiren dijital defter saklama yasasına ilişkin daha detaylı bilgi verdi. Şirket Müşaviri Polat Consulting Genel Müdürü Thomas Polat diğer önemli bir konu olan ve KOBİ’leri zor durumda bırakacak Basel 3 kriterlerine yönelik çözüm önerilerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!