Yazarından imzalı kitaplık

Haberin Devamı

İKİ gün önce Foça’da bir öğretmenden bir mail aldım. Teknolojiye dayanabilen kitapları gelecekteki okuyucularıyla buluşturmak için bir kitaplık oluşturmak üzere başlatılan bir projeden bahsediyordu. Hem de yazarından imzalı kitaplardan oluşan bir kitaplık..
Proje Koordinatörü olan öğretmen Suna Akar diyor ki “2050’de eğer kitap teknolojiye hala direniyor olacaksa, Yazarından İmzalı Kitaplık’a gelen gençlerin elinde sizden imzalı, sizin kitabınız olacak. Hem de doğayla iç içe, iyot, çam ve zeytin kokulu bir bahçede. Belki de henüz doğmamış okurlarınıza bir kitabınızı imzalamak ister miydiniz?” Açıkçası ben çok isterim... O nedenle de imzaladığım kitabımı, Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hemen göndereceğim.

Haberin Devamı

İzmirli gönüllüler Soma’da

SOMA faciasının üzerinden 3 ay geçti neredeyse. Maalesef, birçok şey gibi bu olay da unutulup gidiyor. Bereket, birçok insan ve sivil toplum kuruluşu ne olursa olsun duyarlılıklarını kaybetmiyor. Bunlardan biri de Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği... Geçtiğimiz hafta, güç birliği yöneticileri, dernek temsilcileri ile beraber hazırladıkları yardım kolileri ve bir miktar nakit para ile Soma’ya gittiler. APHB yani Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği merkezini ziyaret eden sivil toplumcular, gönüllü olarak görev yapan, uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, psikolojik danışmanlar ve psikiyatristlerle görüştü. Bu merkez büyük önem taşıyor, çünkü onlar maden faciasına uğramış, faciadan canını kurtarmış ama travma yaşayan ailelere avukatlık hizmeti, psikolojik destek ve eğitim gibi her türlü yardımı yapıyor. Götürdükleri yardımları da onların eliyle ihtiyaç sahiplerine dağıtan gönüllüler, ayrıca maden faciasından kurtulmuş bir aileyi ziyaret ettikten sonra şehitlerin mezarlarını ziyaret etmiş. Güç Birliği Başkanı Şener Anadol, “Ailenin yanında da mezarlıkta da yüreğimiz yandı. Her bir mezarın başına Türk Bayrağı dikilmiş. Bu maden faciasının unutturulmaması lazım” diyor. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği gibi hassas kuruluşlar olduktan sonra unutulmanın söz konusu olmadığı ortada...

Yazarın Tüm Yazıları