İran'ın korgenerali Irak'ta ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

İranın korgenerali Irakta ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 01:33

‘İran’ın Kara Kutusu’ olarak bilinen Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Güçleri’nin Komutanı Kasım Süleymani’nin, geçtiğimiz hafta Irak ve Şam İslam Devleti’nin kuşatmasından kurtarılan Şii Türkmenlerin yaşadığı Amerli’yi ziyaret ettiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesaplarında, İran’ın en önemli isimlerinden olan Süleymani’nin Amerli ziyaretine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar paylaşıldı.

İddia edilen ziyaretin ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmezken, konuyla ilgili Tahran veya Bağdat yönetimlerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

KRİTİK KOMUTAN

‘İran dış politikasının mimarı’ olarak tanıtılan Süleymani’nin ziyaretinden önce, Amerli’nin kurtarılmasında İran güçlerinin de doğrudan yer aldığı iddia edilmişti. Amerli’nin kurtarılması sırasında ABD uçakları da IŞİD hedeflerini vurmuştu.

Kudüs Güçleri, İran’ın dış askeri operasyonlarında yer alan gücü olarak biliniyor. Daha önce bu güçlerin Suriye ordusunun yanında, silahlı gruplara karşı savaştığı iddia edilmişti. Ancak İran bu iddiaları yalanladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!