Şahane Tufan

Güncelleme Tarihi:

Şahane Tufan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 00:51

Daniel Agger, 35. dakikadaki penaltı golüyle ev sahibini öne geçirdi. İkinci devre toparlanan Milliler 55’te Olcay Şahan’la dengeyi bulup, 90+2’de Ozan Tufan’la güldü.

Haberin Devamı

Stat: TRE-FOR Park
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Danimarka: Kasper Schmeichel, Peter Ankersen (Dk. 83 Daniel Wass), Nicolai Boilesen (Dk. 46 Kasper Kusk), Daniel Agger (Dk. 46 Jon Knudsen), William Kvist Jörgensen, Christian Eriksen (Dk. 46 Leon Andreasen), Niclas Bendtner (Dk. 64 Andreas Cornelius), Andreas Bjelland, Lasse Schöne, Thomas Kahlenberg (Dk. 64 Lasse Vibe), Pierre Emilie Höjbjerg
Türkiye: Onur Recep Kıvrak, Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Emre Belezoğlu), Gökhan Gönül, Selçuk İnan (Dk. 76 Ozan Tufan), Olcay Şahan (Dk. 68 Arda Turan), Mehmet Topal, Burak Yılmaz (Dk. 71 Mustafa Pektemek), Caner Erkin (Dk. 89 İsmail Köybaşı), Ömer Toprak, Ersan Adem Gülüm, Ahmet İlhan Özek (Dk. 46 Olcan Adın)
Goller: Dk. 35 Daniel Agger (Penaltıdan) (Danimarka), Dk. 55 Olcay Şahan, 90+2 Ozan Tufan (Türkiye)
Sarı kart: Dk. 49 Ersan (Türkiye)

MİLLİLER umut saçtı: 2-1. İlk yarı S.O.S. veren Türkiye, ikinci 45’te başka bir kimliğe büründü. Milli Takım, Danimarka karşısındaki özel maçta geri düşse de Olcay Şahan ve 19 yaşındaki Ozan Tufan’ın 90+2’deki golüyle sevindi.

İlk yarıda orta saha-defans bölgesinde aksayan Türkiye’yi, tecrübesi ile Emre Belözoğlu topladı. Arda, Olcan girip müthiş etki yarattı. 1-0 geri düşen ay yıldızlılar, 2. devrede başarılı bir görüntüye imza attı. Agger’in 35’teki penaltısına, 55’te Olcay yanıt verdi ve tam ‘Maç bitti’ denirken Ozan galibiyeti getirdi.

Haberin Devamı

KRİTİK TOPAL HAMLESİ

1. İlk yarıda defans bloğu aksadı. Ancak Terim’in Mehmet Topal’ı geriye çekmesi ile sorun bitti.

2. Oğuzhan orta sahada sorumluluk alamadı ve Danimarka ilk yarıda bu bölgeyi kolay geçti.

3. İlk devrenin aksine 2.yarıda organize ve orta saha-hücum kurgusu sağlam bir takım vardı.

4. Olcan Adın ve Arda’nın oyuna girmesi ile Milli Takım kanatları çok daha iyi kullandı.

5. İzlanda maçında Emre, Arda ve Olcan ile Milli Takım çok daha iyi bir görüntü çizeceğini gösterdi.

Satrancı kazandık

FATİH Terim, maç sonu ortaya güzel bir mücadele çıktığını söyledi. Başarılı hoca, “Oyunun içinde satranç gibi bir durum oldu. Hamle yaptılar. Biz de karşı hamle yaptık. İnşallah İzlanda mücadelesini de kazanırız. Umut dolu günler bizim olur” diye konuştu.
Terim, sözlerini şöyle bitirdi: “Maçtan önce oyuncularıma ‘İkinci bir direktif verene kadar ileride basacaksınız’ dedim. Devre arası taktik değişiklikler yaptık. İkinci yarı Türk Milli Takımı gibi oynadık ve kazandık.”

Haberin Devamı

3 bin 500 Türk izledi

DANİMARKA maçını yaklaşık 3 bin 500 kadar Türk taraftar tribünden seyretti. Mücadeleyi toplam 14 bin kişi takip etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!