Oyundan fazlası

Güncelleme Tarihi:

Oyundan fazlası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 01:12

MICROSOFT’un yeni oyun konsolu Xbox One, yarın satışa çıkıyor. Xbox One’ın bir oyun konsolunun ötesine geçtiğini söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, cihazın artık ev eğlence sistemine dönüştüğünü belirtti.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ devi Microsoft’un video oyun konsol modeli olan Xbox One, Türkiye’de yarın satışa çıkıyor. Xbox, her ne kadar oyun konsolu olarak yola çıksa da yeni modeli One, kullanıcılarına oyun dışında da birçok farklı deneyim sunmaya hazırlanıyor. Xbox One’ın sadece oyunla kalmadığını ifade eden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, cihazın artık ev eğlence sistemi olduğunu belirtti. Özmen, “Xbox One’da Skype görüşmeleri, spor aktiviteleri, gazeteler, internaktif televizyon kanalları ve e-ticaret siteleri yer alacak” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖZEL OYUNLAR

Türkiye’deki oyun konsolu pazarının henüz istenilen seviyede olmadığını dile getiren Özmen’in paylaştığı rakamlara göre Türkiye’deki yaklaşık 20 milyon hanenin yüzde 4’ünde oyun konsolu bulunuyor. Ancak bu rakam Avrupa’da yüzde 55, ABD’deyse yüzde 65 civarında. Oyun konsolu pazarını arttırmak için iki tane strateji hazırladıklarını söyleyen Özmen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gerçekten oyuncu olan kitleye ulaşmak istiyoruz. Kulaktan kulağa pazarlama ile bu kitleye ulaşmaya başladık. Ancak esas değer yazılım ekonomisini Xbox çerçevesinde geliştirebilmek. Türkiye’ye özel oyunlar çıkacak. Yerel yazılım ekonomisinin artması gurur kaynağımız olur. Xbox One ile çok önemli bir uygulama ekosistemi yaratacağımıza inanıyoruz. Bu da Türkiye ekonomisi için önemli olacak.”

OYUN YAPIMCILARI GELİYOR


Xbox One’ın aynı zamanda Türkiye’deki oyun geliştirici pazarının büyümesi ve buradan yurtdışına oyun ihracatının yapılabilmesi için de önemli bir adım olduğunu söyleyen Özmen, “Bu vizyonumuz doğrultusunda Microsoft dünyasında sadece Türkiye’nin sunduğu ve 150 bine yakın öğrencisi ile dev bir uygulama geliştirme okulu olan Açık Akademi’de yeni bir döneme başlıyoruz. Kodu ve Unity eğitimleri ile her yaştan ve her seviyeden uygulama geliştirme meraklılarının oyun geliştirme bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz Açık Akademi öğrencileri arasından dünyaca ünlü oyun geliştiricilerin çıkmasına olanak sağlamak ve teknolojiye gönül vermiş gençleri bu konuda desteklemek. Açık Akademi ile hayata geçireceğimiz bu proje sadece Türkiye’ye özel, başka pazarlarda olmayan yaklaşım” dedi.

İLK ÜLKELER ARASINDAYIZ


Daha önce Türkiye’nin Microsoft ülkeleri arasında biraz geride kaldığını anlatan Özmen, 3 yıl önce Türkiye ilk 20 stratejik ülke arasına girdiğini belirtti. Özmen, “Bu yüzden Microsoft Türkiye’ye daha farklı bakıyor. 112 ülke arasında sadece 29 ülkede Xbox One satışı gerçekleşecek. Türkiye’de bunlardan biri” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet Xbox One’da

Haberin Devamı

XBOX One’da yer alacak ilk yerel uygulamalardan biri Hürriyet Gazetesi oldu. Xbox One kullanıcıları, konsolda bulunan uygulama mağazasından Hürriyet Gazetesi’nin özel olarak hazırlanmış uygulamasını indirerek haber okuyabilecek. Sesli komut sisteminin de kullanılabileceği uygulama ‘Hürriyet’ diyerek açılacak. Kinect sahipleriyse Hürriyet sayfalarını el hareketleriyle kontrol edebilecek.

390 milyon TL
Türkiye’deki video oyun pazarının hacmi

800 milyon
Türkiye’deki oyun konsolu sayısı

%4.5
Türkiye’deki hanelerdeki oyun konsollarının oranı

%55
Avrupa’daki oyun konsolu kullanım oranı

%65
ABD’deki oyun konsolu kullanım oranı

1500 TL
Oyun konsollarının ortalama fiyatı

Haberin Devamı

150 TL
Video oyunların ortalama fiyatı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!