Taşınma ekimde

Güncelleme Tarihi:

Taşınma  ekimde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 01:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nü değil, AOÇ’deki yeni binayı kullanacağını açıklaması tartışmayı da beraberinde getirdi. Henüz bazı bölümlerinde inşaat süren binanın resmi açılışını ekimde Erdoğan yapacak. Köşk’ün ise Başbakan Davutoğlu ve ekibinin tamamının kullanımına uygun olmadığı vurgulanıyor.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, kendisinin yeni binaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Çankaya Köşkü’ne taşınma sürecinin ekim ayında olacağı belirtildi. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içinde yapımı süren bina bu ay sonuna kadar tamamlanacak, resmi açılışı da ekim ayı içinde Erdoğan tarafından yapılacak. Erdoğan’ın burayı kullanmaya başlamasının ardından da Davutoğlu, Çankaya Köşkü’ne taşınacak. Bu taşınma işlemiyle birlikte, tarihi Çankaya Köşkü, Başbakanlığa dönüşecek. Ancak Çankaya Köşkü’nün fiziki alt yapısının Başbakan yardımcıları da dahil bütün Başbakanlık ekibine ev sahipliği yapmaya uygun olmadığı da öne sürülüyor. Kulislerde, Davutoğlu ile birlikte Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcıları ile önemli birimlerin Çankaya Köşkü’ne taşınacağı, bazı birimlerin ise eski binada kalmaya devam edeceği konuşuluyor. Başbakanlık’a ait birimler halen eski merkez bina ile onun hemen yakınında yer alan ve ‘yeni bina’ diye adlandırılan ek binada görev yapıyor. Yine kulislerde, Davutoğlu ile birlikte Çankaya Köşkü’ne hangi Başbakan yardımcılarının çıkacağına ilişkin de farklı yorumlar dillendiriliyor. Ali Babacan’ın Hazine’deki ofisini kullanmaya devam edeceği, Bülent Arınç’ın da yukarıya çıkmak yerine eski binada kalmaya daha sıcak baktığı belirtiliyor. Davutoğlu’na Çankaya Köşkü’nde Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan’ın eşlik edebileceği öne sürülüyor. Bu amaçla, Cumhurbaşkanlığı hizmet binası ile halen Devlet Denetleme Kurulu’nun kullandığı bağımsız binada tadilata gidilebileceği de iddia ediliyor.

Haberin Devamı

ATALAY: YENİ TEAMÜL

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Köşk’ün taşınması tartışmasını “Bunlar bir mekan paylaşımıdır” diye değerlendirerek, şöyle konuştu: “Yeni büyük bir tesis yapıldı. Çok güzel bir tesis. Bütün yeni teknolojiyi içeren, yeni çalışma şartlarını taşıyan bir tesis. Böyle bir karar verilmiş. Yani hepsi bizim mekanımız, hepsi değerli. Hükümetin cumhurbaşkanımızla verdikleri bir karar. Benim değerlendirme yapmam gerekmiyor. Başkentimizde mekanlar paylaşılır, değerler kaybolmaz. Çankaya Köşkü her zaman bir değere sahiptir, müze özelliği de vardır. Onlar değerini korur. Yeni çalışma mekanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız yeni binayı tercih etmiş oldu. Kendisinin de ifadesi var, ‘Yeni dönem, yeni teamüller oluşturacağım’ diye. Dolayısıyla yenilerden birisi olarak bakabiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!