TURGEV’in

Güncelleme Tarihi:

TURGEV’in
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 01:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hizmete açtığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kız öğrenci yurdu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis edildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin, Gülveren Mahallesi'nde hizmete açtığı yurdun temelleri, eski başkan CHP'li Mustafa Akaydın döneminde, 2011 yılı Haziran ayında atıldı. Belediyelerin yurt açma yetkisi bulunmadığından 'Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi' adıyla hizmet veren 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun açılışını da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapmıştı. Ancak söz konusu yurt, 30 Mart seçimiyle AK Parti’nin çoğunluğu sağladığı Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 8 Ağustos’ta aldığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel’e ‘Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirmek amacıyla protokol imzalama yetkisi’ veren kararla TÜRGEV’e devredildi. TÜRGEV, devraldığı yurda ilk Türk kadın romancı Fatma Aliye Topuz’un adını vererek ‘Fatma Aliye Hanım Misafirhanesi’ne dönüştürdüğü tesisi internet sitesinde de tanıttı.

Haberin Devamı

Menderes Türel’e yazıklar olsun

CHP’li eski Başkan Akaydın konuya ilişkin açıklamasında “Son derece halkçı bir projeydi. Çeşitli çekincelerimizden dolayı belediye olarak çalıştırmayı uygun gördük. Türk Eğitim Vakfı gibi kurumlar istedi ama biz vermedik. Orası Antalyalıların malıdır, Bilal oğlanın değil. Antalyalılara analarının ak sütü gibi helaldir. Bunun yapan Menderes Türel’e yazıklar olsun” dedi. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!