Vali Bey'le sıfır diyalog

Güncelleme Tarihi:

Vali Beyle sıfır diyalog
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 01:12

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Ben TV’ye konuk oldu, Erol Yaraş’ın sorularını yanıtladı, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı


VALİ MUSTAFA TOPRAK: (Özel İdare mallarıyla ilgili) Vali Toprak’ın yönetim tarzı sürdürülebilir değil. Kendisiyle çeşitli organizasyonlarda karşılaşıyoruz ancak diyaloğa girmiyoruz. ‘Bilmiyorum, görmedim, duymadım’ şeklinde geçiyor. Konulara bakış açımızda mutabık kalıp orta yol bulmamız mümkün değil. Bu benden kaynaklanmıyor. Ben, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük şehir içi toplu ulaşımını Binali Bey’le yaptım. Herkesle konuşurum. Çünkü ben insanım. 67 yaşındayım. Araçların gereçlerin dağıtılması bile fiyasko. Büyükşehir’e bir tane tapu vermemişsin. Burada nasıl bir diyalog olsun?


STAT: Örnekköy’e, içinde stat da olan spor kompleksi yapımı konsunda Faruk Özak’ın bakanlığı, Mahmut Özgener’in Federasyon Başkanlığı döneminde çalışmalar yapıldı. Suat Kılıç’ın bakanlığı döneminde de statı yapmayı veya parasını vermeyi teklif ettik. Sonradan Gürsel Aksel’le Yalı’daki stat projesi ortaya çıktı. Binali Bey’e söyledim. Binali Bey de Allah’ı var, rakip bile olsak doğruyu söyler. ‘Burası olmaz, Örnekköy’e yapılsın’ dedi. Bakın Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı, iyi bir arkadaşımız. Yalı’daki stada karşı çıkamayacağını söylüyor, ama Örnekköy’e de belediyenin yapması bekleniyor. O zaman 3 tane, 5 tane stadın olsun. Ama Göztepe Başkanı, Gürsel Aksel’e baktı ve buraya stat olmasının mümkün olmadığını söyledi. İzmirli buna ‘Evet’ demiyor. Tuğrul Yemişçi sevdiğim bir ağabeyim ama haksızlık, manipülasyon ona yakışan bir iş değil. Bize kim karşı? AK Parti Milletvekili Aydın Şengül karşı. Şengül, Örnekköy’de dere olduğunu söylüyor. Vali de bunun üzerine dereden söz ediyor. Yahu bu kentte yaşayan biziz. Plan otoritesi biziz. Bize sormuyor. Vali Bey saygıdan bahsediyor ama en hafifiyle bu tür konularda yanlı kararlar veriyor. Valilik’te statlar için yapılan son toplantıda bana, ‘Niye geldiniz?’ diye sordu. ‘Bakın kardeşim arazi yanlış. Bakın Örnekköy çöpsüz üzüm.’ Bunları söyledim. Vali Bey’den ses yok. Alsancak Stadı riskliyse elbette orada maç yapılmasını kimse istemez. Buraya stat sığar mı? Sığar. Tekstil fabrikası ve enstitü olmak üzere buralar da Milli Emlak’a ait. Ama bir kısmı da Büyükşehir’e ait.

Haberin Devamı


İZFAŞ: Mehmet Şakir Örs’ün istifasına neden olan şey bir tercüman olayı değil. Geçen sene buna benzer bir sıkıntı yaşadık. Arkadaşlarımıza, ‘Gelen konuklara kulaklık vererek simultane tercüme yapalım’ dedim. Geçen yıldan böyle bir uyarım vardı, ancak yapılmadı. Gül Şener’in İZFAŞ’taki görevi geçici.

Haberin Devamı


BALIK HALİ VE MEZBAHA: Güzelbahçe’de balık hali var ama derme çatma. 40 dönüm Büyükşehir’e tahsis edilecek. Oraya da balık halinin yapılması doğru bir karar. Bunda da kimseyi rahatsız edecek bir şey yok. Yarımada’da balık satılacaksa zaten orada satılıyor. Balıklar zaten Güzelbahçe’deki hale geliyor. Türkiye’de en fazla çevre yatırımı yapan belediye biziz. Çevreci olmak, hiçbir şey yapılmasın, devletten maaş alınsın değil. Balıkçı ne yapacak? Esnaf ne yapacak? Bir tarafta kültür balığı satılacak, deniz balığı yeni yerde satılacak. 30 Mart’tan önce siyasi malzeme yaptılar. Orada mezbaha alanı da var ama Urla Belediye Başkanı istedi. Mezbahayı oraya yapacağım. ? İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!