Sonbahar&Kış makyaj yapılışları

Güncelleme Tarihi:

Sonbahar&Kış makyaj yapılışları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 16:44

2014-2015 Sonbahar & Kış makyaj trendlerinde ombre göz kapakları, etnik görünümler, kalın kaşlar ve ışıltılı gözler öne çıkıyor...

Haberin Devamı

Işıltılı gözler

Öncelikle beyaz ışıltılı farı gözünüzün iç ucundan kaşlarınızın altına kadar göz kapaklarınıza uygulayın. Koyu renkli gri renkli farı ince bir fırça yardımıyla göz kapaklarınızın kıvrılan kısmının biraz üzerine uygulayın. Sert görünen çizgileri pamuklu makyaj çubuğu yardımıyla hafifçe silerek yumuşatın. Kaşlarınızın altına daha aydınlık bir görünüm için açık renkli ışıltılı bir far uygulayın. İstediğiniz yoğunluğa göre oluşturduğunuz far çizgisini eyeliner ya da göz kalemiyle güçlendirin. Işıltılı, yoğun siyah farı üst kirpiklerinizin diplerine, alt kirpiklerinizin bulunduğu çizgi boyunca ve göz kapağınızın kıvrılan kısmına yayın. Son olarak kirpiklerinize bolca maskara uygulayarak hacim kazandırın.

Doğal görünümlü makyaj

Taze bir cilt görünümü için sıvı fondöten kullanmayı deneyin. Fondöteni uygularken özellikle göz çevresinin düzgünce kapatılmasına ve göz kapaklarına fondötenin eşit dağılmasına özen gösterin. Daha sonra göz kapaklarınızın üzerine ten rengine yakın pudra rengi hafif bir far sürün. Gözlerinizin burnunuza yakın uçlarına ve kaşlarınızın altına açık renkli ışıltılı bir far uygulayın. Bu göz makyajınızın daha aydınlık görünmesini sağlayacaktır. Üst kirpiklerinizin dibine kahverengi göz kalemi çekin. Kirpiklerinizi hafifçe maskaralayın. Yanaklarınıza gül pembesi tonlarında açık renk allık sürün. Son olarak dudaklarınıza dudak pembesi bir ruju parmak uçlarınız yardımıyla uygulayın.

Sonbahar&Kış makyaj yapılışları


Renkli gözler

Haberin Devamı

Mavi göz farını daha yoğun renk elde edebilmek için nemli süngerli far aplikatörüyle göz kapaklarınızın kıvrılan kısmına kadar muz biçiminde uygulayın, hafifçe yukarı doğru kuyruk yapın. Farınızın üstüne şeffaf bir dudak parlatıcısı uygulayın ve üzerine mavi parıltılı sim dökün. Son olarak kirpiklerinizi mavi renkli bir maskarayla boyayın ve renkli göz makyajınızı tamamlayın.

Kalın kaş

Öncelikle sağda solda çıkmış tespit edin ve temizleyin. Kızarıklıkları önlemek için üzerine tonik döktüğünüz pamuğu kaşlarınıza bastırın. Kaşlarınız arasındaki boşlukları kaş renginizle uyumlu bir kaş farı kullanarak doldurun. Son olarak kaşlarınızı şeffaf maskara yardımıyla sabitleyin. Kaşlarınıza şekil verirken kaş şablonu kullanırsanız daha kolay bir şekilde en iyi sonuca ulaşabilirsiniz.

Sonbahar&Kış makyaj yapılışları


Ombre göz makyajı

Haberin Devamı

Öncelikle gözlerinizin iç uçlarından dış ucunu biraz geçirerek, kirpik diplerinde yoğun kaşa doğru daha hafifi olacak şekilde göz kapağınıza mavi renkli bir far uygulayın. Daha sonra göz kapağınızın orta kısmına mürdüm renginde bir far sürün. Alt göz kapağınızın içine beyaz göz kalemi çekin. Son olarak kirpiklerinizi maskaralayın.

Kırmızı Ruj

Rujunuzun kalıcılığını sağlamak ve pürüzleri ortadan kaldırmak için önce dudaklarınıza bir fırça yardımıyla fondöten sürün. Üzerine hafifçe dokunarak toz pudra uygulayın. Rujunuzun rengine uyan bir dudak kalemiyle dudaklarınıza ince bir çizgi çekin. İnce bir ruj fırçasıyla önce üst, sonra alt dudağınızı boyayın. Bir kağıt peçete yardımıyla fazlasını alın ve ruju yine fırça kullanarak bir kat daha sürün. Bu şekilde her yer eşit şekilde boyanmış olacaktır.

Sonbahar&Kış makyaj yapılışları


Twiggy kirpikler

Haberin Devamı

Öncelikle üst ve alt kirpiklerinizin dibine eyeliner çekin. Bu çizgi takma kirpiklerinizi daha düzgün biçimde yapıştırmanıza yardımcı olacak. Üst kirpiklerinizi kıvırıcıyla yukarı doğru kıvırın. Tekli takma kirpikleri cımbızla tutup dikkatli bir biçimde ambalajından ayırın. Elinizin üzerine biraz yapıştırıcı koyun ve takma kirpiklerin ince ucunu bu yapıştırıcıya daldırın. Yapıştırıcının daha çabuk kuruması için kirpikleri kısa süre havada sallayın. Takma kirpik tutamını kendi kirpiklerinizin arasına oturtturun ve cımbızı dikkatlice bırakın. Bant şeklindeki takma kirpiklerden kullanıyorsanız takma kirpiklerin tamamını yapıştırıcıdan geçirin ve göz kapağınızın ortasına yerleştirin. Dikkatli bir biçimde cımbızı bırakın, takma kirpiğin kenarlarını fırçanın dar ucuyla itin. Son olarak kirpiklerinizi bolca maskaralayın. Alt kirpiklerinize de aynı yöntemi uygulayarak takma kirpik takın. Bu şekilde Twiggy kirpiklerine sahip olacaksınız.

Etnik görünüm

Haberin Devamı

Öncelikle gözlerinizin iç uç kısımlarına altın rengi parıltılı far uygulayın. Göz kapağınızın üstüne kaşınıza kadar koyu renkli bakır-kahve tonunda far sürün. Alt kirpiklerinizin diplerini koyu yeşil bir farla belirginleştirip altın, bakır-kahve ve yeşille etnik bir görünüm elde edin. Son olarak kirpiklerinizi maskaralayıp bakışlarınıza hacim kazandırın.

Sonbahar&Kış makyaj yapılışları

BAKMADAN GEÇME!