400 metre önce açılsaydı metrobüs üst geçidini yıkacaktı

Güncelleme Tarihi:

400 metre önce açılsaydı metrobüs üst geçidini yıkacaktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 16:29

Avcılar’da bu sabah yaşanan kaza Türkiye’yi şoke ederken olayla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

İstanbul Avcılar’da damperi açılan evsel atık yüklü tanker üst geçide çarparak 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Her gün milyonlarca İstanbullunun kullandığı E-5 karayolu ve metrobüs güzergahı savaş alanına döndü. Olay sonrası büyük panik yaşandı.



Kaza sonrasında E-5 yolu uzun süre ulaşıma kapandı, metrobüs seferleri yapılamadı. Yolda kalan sürücüler saatler boyunca beklemek zorunda kaldı.

Kazanın sebebinin ise tankerin damperinin açılmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ayrıntılardan en çarpıcısı ise, “damperin nerede açıldığı” sorusu oldu ? İlk akla gelen ihtimal, damperin hareket noktasından itibaren açık unutulduğu idi… Ancak, bunun doğru olmadığı, E-5 üzerindeki diğer üst geçitlere bakınca hemen anlaşıldı.

Örneğin, yıkılan ve bir canın yitip gitmesine neden olan üst geçitten sadece 400 metre geride Cihangir Mahallesi Metrobüs Durağı ve üst geçidi vardı. Damper, hareket noktasından itibaren açık olsaydı bu üst geçide çarpacaktı.

Öyleyse, evsel atık taşıyan TIR’ın damper Cihangir Üst geçidinden sonra açıldı ya da açılmaya başladı…

Çevredekiler, damperin 400 metre önce açılması durumunda yıkılan köprüye oranla daha kalabalık olan metrobüs durağı üst geçidinin zarar görebileceğini ve can kaybının daha yüksek olabileceğini ifade ettiler.

Kazadan yara almadan kurtulana ancak büyük şok yaşayan tanker şoförünün ilk ifadesinde damper kumandasının bozuk olduğunu savunduğu öğrenildi.

Şoförün ayrıca, “Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim” dediği iddia edildi.

Haberin Devamı

CHP'Lİ ÇELEBİ İLE AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI BENLİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Avcılar'da tankerin açık damperiyle seyir halindeyken üst geçide çarpması sonucu meydana gelen olayda yaralanan Şenol Zerey (26) ile Sami Yıldız'ı (23) hastanede ziyaret etti. Süleyman Çelebi, olayın ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Çelebi, yaralıların durumunun ciddi olduğunu ve birçok operasyon geçireceklerini söyledi. Çelebi, "Burası eğitim ve araştırma hastanesi olması nedeniyle iyi bir hastane. Yaralılara bütün müdahaleler başlamış durumda. Biz yaralıların yakınlarıyla konuştuk. Onların sorunlarını dinledik. Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar" dedi.

Haberin Devamı

"HAYATİ TEHLİKELERİNİ KORUYORLAR"

Aynı zamanda doktor olan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise yaralı 2 kişinin kaza anında üst geçitten düştükleri için yaralandıklarını belirtti. Benli, "Yüksekten düşme vakası nedeniyle hem kafa, hem akciğer, hem de karın içindeki boşluklarda sorunlar var. Çeşitli iç organ yaralanmaları var. Bu nedenle yaralıların durumu çok iyi şekilde takip ediliyor. Bir dizi ameliyat geçirme ihtimalleri var. İyileşmeleri çok uzun sürecek. Ayrıca yaralıların kol, bacak ve kalça olmak üzere kırıkları var. Aynı zamanda hayati tehlikelerini koruyorlar" dedi.

Süleyman Çelebi ve Handan Toprak Benli, hastane önünde bekleyen yaralı yakınlarına bilgi vererek hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

İBB'DEN KAZA AÇIKLAMASI

- Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti.
- Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı.
- Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı.

Avcılar'da bir tankerin üst geçide çarpmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazılı açıklama yaptı.

"KRİZ MASASI KURULDU"
Açıklama şu şekilde:
"Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir Silo-Tanker'in açılması ve yaya üst geçidine çarpması sonucu geçit çöktü. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İlk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu ilk etapta 31 personel, 10 araçla 10.04 'de olaya müdahale etti. 112 ambülansları bölgeye sevk edildi. Kazının büyük ve E-5 karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kuruldu"

Haberin Devamı

"800 PERSONEL 58 ARAÇ ÇALIŞTI"
"Olay bilgilerinin Komuta Merkezine kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT, İsfalt A.Ş ekipleri en üst düzeyde bölgeye sevk edildi. Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı"

SORUŞTURMA SONUCU KAZA NEDENİ BELLİ OLACAK
"Yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30'da önce yan yollar, daha sonra E-5'in bir bölümü kısmen trafiğe açıldı. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı. Olayın oluş şekli ve nedenleri bilirkişi ve Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasından sonra netlik kazanacak"


400 metre önce açılsaydı metrobüs üst geçidini yıkacaktı
AVCILAR’DA KAMYON ÇARPTI ÜST GEÇİT ÇÖKTÜ

DÜNYANIN GÖZÜ İSTANBUL’DAYDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!