Soma için karma sergi

Güncelleme Tarihi:

Soma için karma sergi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2014 01:12

Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği (EGEDER) sanatçılarının "Seni Unutmadık Soma" başlıklı disiplinler arası karma sergisi İzmir Özel Çamlaraltı Koleji sponsorluğuyla Kültürpark'ta bulunan Devlet Resim Heykel müzesinde beğeniye sunuldu.

Haberin Devamı


EGEDER üyesi 100 sanatçının Soma'da yaşananları anlattığı yağlı boya, baskı, fotoğraf, minyatür, ebru, tezhip, seramik, heykel ve enstalasyon türlerindeki eserleri sanatseverlerin ilgisini gördü. EGEDER Başkan Yardımcısı Ayten Mungan, Soma'da yaşanan büyük felakatin acılarının hala taze olduğunu ve yaşananları unutturmamak için bu sergiyi açtıklarını söyledi. Sanatçının yaşadığı toplumun ve ülkenin bir aynası olduğunu ve sosyal sorumluluk anlayışıyla bu sergiyi ziyarete açtıklarını belirten Ayten Mungan, eserleriyle sergiye destek veren tüm sanatçılara teşekkür etti.
Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Bentürk Dirikal'da sanata ve sanatçıya kurum olarak büyük önem verdiklerini; sergi sponsorluklarını ve destekleri sürdüreceklerini belirtti. Ege Bölgesi Görsel ve Plastik Sanatlar Derneği'nin sergisi 7 Eylül'e dek sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!