Dilenciye 'tecrit kampı' önerisi

Güncelleme Tarihi:

Dilenciye tecrit kampı önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 01:51

“Zabıta Haftası” kutlamaları kapsamında, Başkent’te görev yapan zabıtaları makamında kabul eden Başkan Melih Gökçek, kentte sayıları her geçen gün artan dilenciler konusunda tartışma yaratacak öneride bulundu: “Sokak aralarında bulunan dilencileri merkezden uzak bir alana kurulacak kampta bir süre tecrit etmemiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun yıl dönümünü kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, zabıta memurlarını ağırladı. İlçelerde görevli zabıtaların şikayetlerini ve taleplerini dinleyen Başkan Gökçek, sonrasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Ankara’da sokak aralarında bulunan dilencileri alarak merkezden uzak bir alana götürmek gerekiyor. Sürekli olarak bırakıldıklarında dilenmeleri iyi bir görüntü oluşturmuyor. Onlar için bir kamp alanı kurarak bir süre tecrit etmemiz gerekiyor. Bunun yasal zemini olup olmadığını araştıracağız. Gerekirse Meclis kararı çıkartırız.

ŞEHRİN KALİTESİ DÜŞÜYOR

Bunun yanı sıra her ilçe zabıtasından bir görevli alarak, biz de kendimiz fazlasını vererek bir birim oluşturalım. Sürekli devriye atan bu ekip sokakta bu tarz görüntülere mahal vermesin. Özellikle son dönemde bana Güvenpark’la ilgili işporta şikayetleri de geliyor. Buna müsaade edilmesin. Yabancı konuklar gezerken bu tarz durumlar şehir kalitesini düşük gösteriyor.

Haberin Devamı

YAKALATANA YÜZDE 10 ÖDÜL

Kaçak hafriyat ve şehir içinde yapılan hırsızlıkların önüne geçmeliyiz. Bu konuda hiç acımadan gereken işlem neyse yapılmalı. Denetimlerimizi artırarak her türlü cezayı kesmeliyiz. Bu konuda hiç acımamak gerekiyor. Bir sürü yatırım yapıp vatandaşın hizmetine soktuğumuz yolun kenarındaki boşluğunda anında hafriyat dökülüyor. Yaptırımlar uygulanacak. Tonaj ve veton döken mikserlere de dikkat edin. Kusuru olana işlem yapın. Bu konuda yeni yapılacak olan Torba Yasa’ya, hafriyat yakalatana yüzde 10’u kadar ödül verilmesini teklif edeceğim. Eğer bu yasa uygulanırsa, 10 kat daha fazla yakalama olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!