I. Dünya Savaşı’nı tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

I. Dünya Savaşı’nı tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 15:02

BBC ve British Council, 29 Ağustos Cuma akşamı I. Dünya Savaşı’nın mirasını ve günümüz Türkiye’sine etkilerini konu alan bir panel düzenledi.

Haberin Devamı

Pera House binasının tarihi atmosferinde (İngiltere Başkonsolosluğu) gerçekleştirilen oturumda, BBC sunucusu Razia Iqbal ile tarihçiler Doç. Dr. Akşin Somel ve Doç. Dr. Ahmet Kuyaş, savaş sonrası ortaya çıkan yeni politik sistemi değerlendirdi.

İmparatorluk geçmişini yitiren Türkiye, genç bir ulus olarak, Gelibolu’da kahramanlıklar göstermiş Mustafa Kemal’in liderliğinde, ülke tarihinde bir belirleyici rol oynayan, kendine özgü laik ve modern bir kimlik geliştirdi.

Etkinliğe, davetliler ve yazar Elif Şafak da katıldı. Şafak, özel olarak kaleme aldığı ve I. Dünya Savaşı’nın karmaşık mirasını irdelediği yazısında, tarih ve hafıza meselesi üzerinde durdu. İzleyiciler de tartışmaya yorumları ve sorularıyla katkı sundu.

I. Dünya Savaşı’nı tartıştılar

Haberin Devamı

10 ülkeyi kapsayan “Dünyayı Değiştiren Savaş” panellerinin ilki, Haziran 2014’te Bosna’da yapıldı. Haziran 2015’te Ürdün’de sonlanacak olan oturumların dördüncüsü Türkiye’de düzenlendi. Allan Little, Amanda Vickery ve Razia Iqbal’ın sunuculuğunu üstlendiği tartışmaların sonraki durakları Rusya, Hindistan, Fransa, Kenya ve ABD.

BBC Dünya Servisi, “Ulus Kurma ve Modernite” tartışmasının radyo kaydını, 6 Eylül Cumartesi saat 20.00’de (TSİ) ve 7 Eylül Pazar saat 13.00’te (TSİ) yayınlayacak. Tüm panellerin ses kayıtları, BBC Dünya Servisi’nin web sitesinden de dinlenebilir.

I. Dünya Savaşı’nı tartıştılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!