18 Eylül'de her yerde RADAR OLACAK!

Güncelleme Tarihi:

18 Eylülde her yerde RADAR OLACAK
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 14:06

Almanya genelinde 18 Eylül tarihinde bir çok noktada 24 saat radar uygulaması yapılacak.

Haberin Devamı

Trafikte can güvenliğinin sağlanması, ölümcül kazaların en az seviyeye düşürülmesi için yerleşim yerleri, otoyollar ile şehirlerarası karayollarına mobil ve sabit hız radarları yerleştirilecek.

Bu yıl ikinci kez yapılacak radar uygulaması için Baden Württemberg Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall, “Eyalet olarak biz de radar maratonuna katılacağız. Almanya’da her 7 saatte bir, aşırı hızdan bir kişi trafikte hayatını kaybediyor. 11 milyon nüfuslu Baden Württemberg Eyaletinde 2013 yılı içinde aşırı hızdan 184 kişi trafikte hayatını kaybetti. Hız limitine uyulsaydı 184 kişi şimdi aramızda olacaktı. Radar maratonuyla sürücülerin hız limitine uymalarını istiyoruz. Trafik tabelaları hız limitlerini gösteriyor, herkes uymalı” diye konuştu.

Eyalet sınırları içinde 2013 yılında yapılan uygulamalarda 16 bin 058 sürücü radara yakalandı. Almanya genelinde her yıl 300-350 bin kişi radara yakalanıyor. Yakalanan sürücülere para cezası kesildiği gibi puanları düşürülüyor. Radar denetiminin 55 yıldır uygulandığı Almanya'da her yıl 13-14 bin kişi trafikte yaşamını yitiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!