Almanyalı Türk işadamından memleketine hediye

Güncelleme Tarihi:

Almanyalı Türk işadamından memleketine hediye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 13:29

Haberin Devamı

Almanya’daki Türk-Alman İşadamları Birliği Başkanı Remzi Kaplan, memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesi Bahadın Beldesi’nde, belediye tarafından tahsis edilen 5.5 dönümlük alana spor kompleksi yaptıracak.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, Türk-Alman İşadamları Birliği Başkanı Remzi Kaplan’ın beldede doğup, büyüdüğünü, sonrasında ise yurt dışında iş yaşamını sürdürdüğünü hatırlattı. Dilaver Özcan, Remzi Kaplan’ın babası Zeynel Kaptan adına beldede halkın kullanabileceği bir tesis yaptırmak istediğini belirtip, kendilerinden arsa talebinde bulunduğunu kaydetti. Özcan, "Belediye olarak ihtiyaç duyduğumuz spor tesislerini kompleks olarak yaptırmasını önerdik. Kabul ettiler ve tesislerin yapımı için 5.5 dönüm alan tahsis edildi. Hazırlattırılan proje bize ulaştırıldı" dedi.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, gurbetçi işadamı Remzi Kaplan tarafından beldede yaptırılacak olan spor kompleksi hakkında kendisini ziyarete gelen Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hakan Bektaş ve Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç’a bilgi verdi. Tesisin temelinin Remzi Kaplan’ın da katılacağı bir tarihte törenle atılacağını kaydeden Özcan, tesis içerisinde birisi üzeri kapalı nizami olmak üzere iki futbol sahası, basketbol, voleybol sahaları, yüzme havuzu ve kafeteryadan oluşacağını, tesisin yaklaşık 400 bin lira bedelle tamamlanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!