Taksi uygulaması Uber ülke çapında YASAKLANDI

Güncelleme Tarihi:

Taksi uygulaması Uber ülke çapında YASAKLANDI
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 12:54

Dünyada en az 200 kentte hizmet veren taksi ve özel araç çağırma servisi Uber Almanya'da yasaklandı.

Haberin Devamı

İstanbul'da da hizmet vermeye başlayan Uber, Almanya'da Frankfurt mahkemesi tarafından yasaklandı. Taksicileri çok sevindirecek bu karara Uber itiraz edeceğini duyurdu.

Akıllı telefon üzerinden şoförlü lüks araç servisi sunan Uber, Avrupa’da taksi şoförlerini eyleme sürüklemişti. Taksi çağırma ve özel araç uygulaması Uber, resmi izin almadığı ve mahkeme kararına aykırı davrandığı takdirde 250 bin Euro ceza ödemek ile yükümlü oldu. Uber sözcüsü ise bu karara kesinlikle itiraz edeceğini ve haklarını savunacağını ifade etti.


Halen en az 200 kentte kullanılan akıllı telefon uygulaması, Avrupalı taksicileri çileden çıkarmıştı. Uber, sıradan bir otomobil ya da motosiklet sahibine boş zamanlarında taksicilik yapma imkanı tanırken, lisans için 200 bin Euro’nun üzerinde yatırım yapan taksicilerin şimşeklerini üzerine çekmişti. Bu nedenle müşterilere akıllı telefonlarından araç bulabilen ve telefon üzerinden ödeme imkanı sunan Uber, Paris’ten Londra’ya, Barselona’dan Berlin’e, Roma’ya kadar 30 bin resmi taksicinin protestosuna hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!