Ankara'da "Yeşil" mahkeme

Güncelleme Tarihi:

Ankarada Yeşil mahkeme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 01:51

Ankara 7. Aile Mahkemesi, kağıt israfını önlemek ve doğadaki ağaç sayısının artmasına katkı sağlamak amacıyla avukatlardan ya da davacı ile davalılardan TEMA Vakfına bağışta bulunulmasını istiyor.

Haberin Devamı

Hakim Zarife Zerrin Togay, "Mahkememizce gereksiz kağıt israfı yapıldığında, bu ister kalem personeli, ister ben mahkeme hakimi, taraflar, taraf vekilleri olsun, TEMA Vakfına bağışta bulunmasını istiyoruz. 5 lira gibi cüzi bir rakam. Bu önerimiz yüzde 50 kabul görüyor. Ben de dahil böyle bir israf yaptığımda TEMA'ya bağış yapıyorum" ifadesini kullandı. Bağış konusunda zorlama olmadığını, bunun bir temenni olduğunu belirten Togay, yaklaşık 10 yıldır uygulamayı sürdürdüğünü bildirdi.

ORMAN DEĞİL AMA KORU OLMUŞTUR

Togay, "Bağış yapılıp dikilen ağaçlarla orman olmamıştır ama en azından bir koru olmuştur. Benim yaşantımda da böyledir. Çocuklarım Anneler Günü'nde bana TEMA'dan bağış yaparak anneler günü armağanı alırlar. Ben çocuklarımın ya da yeğenlerimin doğum günlerinde onlar adına ağaç dikerim. İşte 'dikili bir ağacınız olsun' esprisiyle bağış yaparım. Mümkün olduğunca çölleşmenin önüne geçmemiz gerekir. Buna da birazcık katkıda bulunduğumu düşünüyorum, bu beni mutlu ediyor" diye konuştu.
Özellikle yaz aylarında görülen orman yangınları karşısında üzüldüğünü belirten Togay, ağaç ve doğa konusundaki duyarlılığın da ilköğretim çağında verilecek eğitimle aşılabileceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!