'Aziz Yıldırım ile 1 aydır konuşmuyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım ile 1 aydır konuşmuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 11:04

Fenerbahçe'deki görevinden istifa eden Abdullah Kığılı'dan önemli açıklamalar...

Haberin Devamı

Kığılı Cumhuriyet Gazetesi'nden Arif Kızılyalın'a da demeç verdi. Kızılyalın'ın haberi şöyle;

"Abdullah Kiğılı, Türk futbolu için önemli bir isimdir. Önceleri genç bir Fenerbahçe yöneticisi olarak çıktı spor dünyasının karşısına, ardından Türkiye Futbol Federasyonu yöneticiliği ve kısa süreli TFF Başkanlığı, sonrasında yine Fenerbahçe yöneticiliği ve son dönemde de Sarı - Lacivertli kulübün Başkanvekilliğini üstlendi.

Elbette hazır giyim sektöründeki başarısı, onu doğal olarak Fenerbahçe’nin resmi ürün markası Fenerium’un da yönetimine yöneltmişti. Onun döneminde Fenerium, ezeli rakiplerinin önüne geçti. Özellikle profesyonel sektörden tanıdığı Aydın Kirman ile değişik projelere imza attı. Ne var ki, yaz ayı başında Fenerbahçe’de durup dururken bir‘Fenerium krizi’ patlak verdi. Başkan Aziz Yıldırım, Kiğılı ile konuşmadan, işin başındaki Aydın Kirman’ı görevinden aldı. Kiğılı da bu tavra, tavırla karşılık verip Fenerium’u bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Aslında, yöneticiliği de bırakıyordu, Başkanvekilliğini de. Ancak araya girenler “Dur” diye rica ettiler çünkü Fenerbahçe’de teknik adam ve transfer krizini yaşanıyordu o günlerde. Ancak Kiğılı, soğumuştu. Karabük maçı öncesi, kaleme aldığı istifa mektubunu, yönetim katına sundu ve bıraktı. Normalde gazetecilere, medyaya fazla demeç vermeyi sevmez. Ancak, hakkında çıkarılan “Öyle ise seni de kovdum Abdullah” lafına içerleyince Cumhuriyet’in sorularına yanıt vermekten kaçınmadı.

İşte Kiğılı’nın sözleri:

Aslında ayrılma kararını o günlerde almıştım çünkü işimize müdahale vardı. Evet, Fenerium Genel Müdürü’nü kovdu ama beni Fenerbahçe’den kovmak ne demek? Öyle bir şey söz konusu olamaz, kim kimi kovuyor? Çoluk çocuk muyuz. Bu çok çirkin bir iddia. Kendim ayrıldım çünkü prensiplerim vardır. Birileri gelir, iyi bildiğiniz, uzmanlık alanınız olan işe karışırsa siz de tepkinizi ortaya koyarsınız. 6 ay dayanamadılar. Beni değil ama bizim atadığımız başarılı bir yöneticiyi (Aydın Kirman) kovdular. Demek ki bu işi bizden daha iyi yapacaklar. Buyursunlar yapsınlar dedik.

Haberin Devamı

Ne yazık ki Aziz Yıldırım Bey, eski Aziz Bey değil. Yeniden yargılanma süreci başladıktan sonra çok değişti. Sonuçta Fenerbahçe hepimizin, Fenerbahçe çok büyük bir aile, Fenerbahçe kişilere indirgenemez.

YILDIRIM’LA 1 AYDIR KONUŞMUYORUZ!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan geçtiğimiz gün istifa eden Abdullah Kığılı, katıldığı Derin Futbol programında önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım tarafından benim yetkilerime müdahele edildi. İşime müdahele edilirse benim bir işim kalmaz. Bu yüzden istifa ettim. Ben Yönetim kurulundan da istifa ettim! Bu işin başında işime karışılırsa bırakırım dedim. Aziz Yıldırım benim aile dostum. Aziz Yıldırım benim haberim olmadan mağaza müdürünü görevden almış. Aziz Yıldırım'ın yaptığı benim ahlakıma uymadı! Türk Telekom sponsor olsun diye 6 ay bekledik sonra onlar istemedi! Aziz Yıldırım'ın neden aramadığını kendisine sorun, 1 aydır konuşmuyoruz!

FENERBAHÇE BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM!

Bu işin dönüşü yok ben nokta koydum! Genel Kurul üyesine ben seni kovdum diyemezsin. Böyle bir karakterde bir insan değil Aziz Yıldırım!Formalara stok yapamayınca Genel Müdür kovuldu. Ben Fenerbahçe sayesinde marka olmadım. Yükseleceğim kadar yükselmişim! Bana Fenerbahçe başkanlığı teklif etseniz kabul etmem! Benim başkanlıkta falan gözüm yok.

YILDIRIM ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYOR!

Aziz Yıldırım çok çabuk sinirleniyor. Ani kararlar veriyor! Hasan Doğan'dan önce bana Federasyon başkanlığı teklif edildi ben kabul etmedim! Fatih Terim'e Galatasaray'dan gönderilmeseydin şampiyon olamazdık dedim! Fatih Terim olsaydı işimiz çok zor olurdu!

YANAL’IN GÖNDERİLİŞİ ŞIK OLMADI!

Ersun Yanal'ın gönderilmesi şık olmadı! Her Fenerbahçe'li Ersun Yanal'a teşekkür borçludur. Ersun Yanal tarih yazmıştır!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!