2Cellos ile kapanış konseri

Pazar akşamı Pera organizasyonun düzenlediği Turkcell Yıldızlı Geceler’in kapanış konserinde 2Cellos vardı.

Haberin Devamı

2Cellos ile kapanış konseri

Yıldızlı Geceler’in programı belli olduğunda birçok konser dikkatimi çekmişti ama kapanış konseri Ağustos ayı başından itibaren aklımdaydı. Önceki gece Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde Hırvat müzisyen Luka Sulic ve Stjepan Hauser’den oluşan 2Cellos’u izleyince bu ikiliyi neden bu kadar beklediğimi bir kere daha iyi anladım. Yaptıkları işten keyif aldıkları yüzlerinden okunan iki müzisyenin 1,5 saat boyunca sahnedeki şovları nefes kesiciydi.

2Cellos ile kapanış konseri

İtiraf etmek gerekirse konser bir Pazar gecesi için tahminimden daha da kalabalıktı. Hırvat ikiliyi ilk defa izleyen biri olarak, çaldıkları şarkıların etkisi bir yana özellikle sanatçıların stand up tadındaki seyirci ile iletişimleri de ayrıca çok keyifliydi. 6 ay içinde iki kere Türkiye’ye geldikleri için çok mutlu olduklarını belirten ikili, ‘kendi evimize bu kadar sık gitmezken İstanbul şimdiden ikinci yuvamız oldu’ diyerek seyirciyi daha konserin ilk dakikalardan kazandılar.

Haberin Devamı

2Cellos ile kapanış konseri

Onları dünyaya tanıtan ‘Smooth Criminal’ı çaldıklarındaki seyircisinin tepkisi konserin belki de en tepe noktası olsa bile, ben en çok Michael Jackson şarkısı olan ‘Human Nature’ ve AC/DC cover’ı “Thunderstruck”ın performanslarını unutamıyorum. Stjepan ve Luka’nın şarkılardaki paslaşmaları kadar konser sonrasında sahne önüne geldiklerindeki kadın hayranlarının heyecanı da benim için bu konseri unutulmaz kılan anlardandı. Meğer Türkiye’de gerçekten de büyük hayranları varmış. 2 kere bis için sahneye gelen müzisyenler, konser sonrasında kalabalığın dağılmaması üzerine kulisten çıkıp bir de imza verdiler.

Neredeyse 1 ay boyunca her akşam Cemil Topuzlu sahnesini müzikle donatan Turkcell Yıldızlı Geceler, 2Cellos ile her ne kadar bu senelik sona ermiş olsa da, önümüzdeki sene için en az bu kadar dolu bir organizasyonla geri geleceğine hiç şüphem yok.

Haberin Devamı

YO-YO MA İSTANBUL’DA

2Cellos ile kapanış konseri

2Cellos ile başladım yazıya yine çellonun bir başka virtüözü ile devam ediyorum.

Bu hafta İstanbul büyük bir sanatçıyı ağırlıyor. Fransa’da doğup Amerika’da büyüyen Çin asıllı çellist Yo-Yo Ma ve Silk Road Ensemble orkestrası 4-5 Eylül akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alacak.

Yo-Yo Ma, 75 albümüyle 17 Grammy Ödülü’nün yanı sıra aldığı sayısız ödüller bir yana dursun, 2006 senesinde o dönemin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından ‘Barış Elçisi’ ilan edilmiş, 2010 senesinde ise Barrack Obama tarafından ‘Presidential Medal of Freedom’ ödülüne layık görülmüştü.

2Cellos ile kapanış konseri

Bu mühim konserin bir diğer önemli yanı da, dünya prömiyerini gerçekleştireceği ‘Layers of Loneliness’kemençe virtüözü Kayhan Kalhor’un ve Kürtçe müziğin usta yorumcularından Aynur’un konuk olacak olması.

Haberin Devamı

Konserin bilet fiyatları biraz tuzlu olsa da belki bir jest yapıp bu konseri kendinize hediye edebilirsiniz.

ALL ORIGINALS İSTANBUL

2Cellos ile kapanış konseri
Bu sene daha kim bilir daha hangi konserler olacak, öyle etkilendik, böyle heyecanlandık diye yazacağım. Ama 20 Eylül’de öyle birisi geliyor ki sanırım birçok konsere bedel. ‘Adidas All Originals Istanbul’ kapsamında Woodkid Küçükçiftlik Parkı’nda sahne alacak.

2Cellos ile kapanış konseri

Radio adidas Originals ve Radyo Eksen DJ'lerinin performanslarının da adidas All Originals İstanbul 2014'te müzikseverlerle buluşacağı etkinlik kapılarını saat 16:00 itibariyle açacak.Woodkid bütün geceyi etkisi altına almadan önce aynı sahnede Felix Da Housecat DJ performansıyla kalabalığı coşturacak. ‘Rumours’ şarkısıyla tanıdığımız Chlöe Howl’ın da sahne alacağı etkinlik yazın son demlerini tam anlamıyla hissedebileceğimiz kıvamda. 20 Eylül’ü şimdiden takvimlerinizde yuvarlak içine alın, o gün eğlence ve müziğe doyacaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları