Kuzey Kore'den Avrupa çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Koreden Avrupa çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 10:43

Kuzey Kore'den üst düzey bir yetkilinin, bu hafta Avrupa'ya resmi ziyarete yağacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Güney Kore hükümet kaynaklarından alınan bilgide, Kuzey Kore İşçi Partisi Merkezi Komite Başkanı Kang Sok-ju'nun resmi görüşmelerde bulunmak amacıyla, bu hafta Avrupa'ya gideceği bildirildi.

Ziyaret çerçevesinde, Kang Sok-ju'nun, Almanya, İsviçre, İtalya ve Belçika'da hükümet yetkilileri ile bir araya geleceği belirtildi.

İsviçre'de, ülke resmileri ile görüşlerin yanı sıra Kang'ın Japon yetkilileri ile, Kuzey Kore ajanları tarafından belli dönemlerde kaçırılan Japon vatandaşlarının iadesi konusunu da müzakere edeceği bildirildi.

Öte yandan, Kuzey Kore'nin bir diğer üst düzey yetkilisi Dışişleri Bakanı Ri Su-yong'un bu ayın sonunda toplanacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere New York'a gideceği bildirildi.

ABD ile 1994 yılında yapılan 'Çerçeve Sözleşmesi'nin yapıcılarından biri olan Kang'ın Kuzey Kore'deki statüsü dikkate alındıkta, bu görüşmelerin basit bir ziyaretten ziyade belli bir amaçla yapıldığı fikri ileri sürülürken, uzmanlar, Kuzey Kore'nin bu tür hamlelerini uluslararası alanda tecrit olunmaktan kurtulma çabaları olarak değerlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!