Fatih Terim, Volkan Dmirel'i kadroya niye almadı? İşte cevabı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim, Volkan Dmireli kadroya niye almadı İşte cevabı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 10:37

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile yapacakları özel maçın yanı sıra 2015 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde konuk olacakları İzlanda'ya karşı büyük bir ciddiyetle hazırlandıklarını söyledi. Terim Volkan DEmirel'in kadroya alınmama nedenini de açıkladı

Haberin Devamı

Fatih Terim, sadece Avrupa şampiyonasını hedef olarak önlerine koymadıklarını dünya kupasına da takımı hazırladıklarını dile getirdi.

Avrupa şampiyonasına bir şekilde gitmeyi istediklerini vurgulayan Terim, "Birinci hedefimiz gitmek. Önümüze 4 senelik plan koyduk. Avrupa şampiyonası muhakkak çok önemli. Çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Ama dünya kupasına da bir takım hazırlıyoruz. Bu periyot içinde oyun anlayışımızı, aile yapısını ve takım olmayı tesis etmeyi düşünüyorum. Geçmişteki başarılarımız da böyle zamana yayılan başarılardı. Hem Avrupa şampiyonası hem dünya kupası için ciddi şekilde hazırlanan bir grup var" ifadesini kullandı.

"VOLKAN'I FORMU YÜZÜNDEN ALMADIM"
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel'in alınmama nedeniyle ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Volkan yanılmıyorsam 62 defa milli olmuş. Bunun 50'den fazlası benimle olmuş. Formda olduğu dönemde de çağırmışım, olmadığı dönemde de çağırmışım. Diğer futbolculardan farkı yok. Burada olmaması yönünde karar verdiysem, muhakkak ki bu onun da lehine olacak bir iştir. Bugün yok, yarın burada olabilir. Birçok kez kimse 'alınmaz' derken ben almışım. Yarın da formda olduğunda alırım. Polemik yapmanın manası yok. Bizim için her zaman değerli oyuncuydu. Bu sefer olmamasına karar verdim."

"FUTBOLU ÖLDÜRÜYORUZ"
Süper Lig'in Süleyman Seba sezonu olarak oynatılmasının hatırlatılması üzerine Terim, buna göre hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Bu isme uygun ligin başlamadığına dikkati çeken Fatih Terim, "Açıkçası futbolu öldürüyoruz. Bu unsurların içinde en masumu futbolcular. Çok ağır küfürler altında, mutlak kazanmaya endekslenmiş bir futbolcu olmak kolay bir şey değil. Koca koca insanlar, protokol tribününde kavgalar, küfürler ediyor. Şu anda futbolumuzun bahar iklimi yok, kara iklimi var. Kurgulanmış küfürlerle beraber maç boyunca insanların ailesine, çocuklarına, sevdiklerine, kendilerine hakaretlerle nereye varılabilir ki" diye konuştu.
Futbolu meslek edinmiş olarak kendilerinin bununla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Terim, "İyiler hiç mi savaşmayacak? Hepimizin el birliğiyle bir öncüye bakmadan, doğru neyse başlamamız gerektiği, hatta geç kaldığımız düşüncesindeyim. Şu anda hangi taktik, hangi oyuncu ve proje diye konuşmamız gerekirken, konuştuklarımız küfürler ve cezalar. Aklımızı başımıza almanın zamanıdır. Yoksa el birliğiyle futbolu öldürüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!