Denizli'de sevindiren artış

Güncelleme Tarihi:

Denizlide sevindiren artış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:18

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli'nin ihracatını Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 arttırdığını söyledi. Bu yılın ilk 8 aylık döneminde ihracatta, geçen yıla göre yüzde 14 artışın gerçekleştiğini belirten Kocasert, "Bu yılın ilk 8 aylık döneminde Denizli'den 1 milyar 544 milyon dolarlık ihracat yapıldı" dedi.

Haberin Devamı


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklamayla Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Kocasert, Türkiye'nin ihracatını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.2 artış ile Ağustos ayında 11.1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, Ocak-Ağustos döneminde ise Türkiye yüzde 5,3'lük artış ile 104,6 milyar dolarlık ihracata imza attığını belirtti. Kocasert, Ağustos ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17'lik artış oranı ile 186 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, "Ocak-Ağustos döneminde ise DENİB tarafından yüzde 14 oranında artış ile 1 milyar 544 milyon dolarlık ihracat kayda alındı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Denizli merkezli firmaların Ağustos ayındaki ihracatı, yüzde 16'lık artış ile 274 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde TİM verilerine göre Denizli'nin ihracatı 2 milyar 165 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu yüzde 10 oranında yükselişe karşılık geliyor. Bu performansı ile Denizli, Ağustos ayında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında, Ankara ile birlikte en yüksek ihracat artışını yakalayan kent oldu" dedi.

Haberin Devamı

IRAK'TAKİ KAYIPTA AZALMA TRENDİ
Irak'ta yaşanan olumsuz gelişmelerin bu ülkeyle ticari ilişkilerde de belirgin düşüşlere neden olduğunu ifade eden Kocasert, "Temmuz ayında ülkemizin Irak'a ihracatı yüzde 46 oranında geriledi. Ağustos ayına gelindiğinde ise kaybın yüzde 26'ya gerilediğini görüyoruz. Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Kerkük Yolu ve mümkün olan diğer güzergah üzerinden gerçekleştirilen ihracat ile görece bir iyileşme olduğunu ifade etmek mümkün" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!