Çözümün tek sorumlusu Davutoğlu’dur

Güncelleme Tarihi:

Çözümün tek sorumlusu Davutoğlu’dur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 00:59

HÜKÜMET Sözcüsü Bülent Arınç, çözüm sürecinin yürütülmesi ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını açıklayarak, “Çözüm sürecinin tek sorumlusu Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur” dedi.

Haberin Devamı

Dün ilk toplantısını yapan yeni kabinenin ardından açıklamalarda bulunan Arınç, özetle şunları söyledi: “Çözüm süreci koordinasyonunu bir Başbakan Yardımcısı’nın uhdesine vermek sayın Başbakan tarafından uygun görülmedi. Çözüm sürecinin tamamen sorumlusu, ben de, Yalçın Akdoğan da değiliz. Bunun tek sorumlusu Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur, yetkiler onun elinde toplanmıştır. Başbakanımızın özel bir düşüncesi var. Bir defa çözüm süreci veya Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi dediğimiz konu, 2’ncisi devlet içindeki hukuki olmayan oluşumlarla ilgili mücadele konusu, her bakanımızın öncelikli konusudur. Bir sekretarya vardır, bu daha da güçlendirilecektir. Sekretarya içerisinde bazı bakanlar yer alacak. Bunlar Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. Bazı bakanların bu süreç içerisinde özel rolleri de bulunmaktadır. Adalet Bakanı, Ada (İmralı) ile yapılan görüşmeler için izin verme konusunda söz sahibi olduğu için ayrıca bilgi sahibidir.”

IŞİD YENİ TEHDİT

Terörle Mücadele Üst Kurulu veya buna ilişkin kurumlar sadece PKK terörüne göre iş yapmak üzere kurulmuşsa artık bunların işlevselliğini kaybettiğini de söyleyebiliriz. Çünkü sadece PKK değil, artık bugün yeni tehdit unsurları var. Yeni terör örgütleri var. Üst Kurul’un çalışmaları teröre yönelik tüm örgütleri kapsayacak, bunun içinde IŞİD ve diğerleri dahil yeni bir yapıya kavuşturmak istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!