Barış mitinginde Öcalan'ın mektubu okunmadı

Güncelleme Tarihi:

Barış mitinginde Öcalanın mektubu okunmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 06:09

DİYARBAKIR’da düzenlenen 1 Eylül Barış mitingi kutlamalarında beklenen Abdullah Öcalan’ın mektubu okunmadı.

Haberin Devamı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı’nın düzenlediğim 1 Eylül Dünya Barış günü mitingi İstasyon meydanında düzenlendi. Mitinge HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Öcalan posterlerinin açıldığı, sloganların atıldığı mitingde çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde katılımcılar halay çekti.

IŞİD’E NAZİ BENZETMESİ


Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) sıklıkla kınandığı mitinge platformun duvar kağıdında, "Nazi işareti eşittir İŞİD" yazılması dikkat çekti. Türkçe ve Kürtçe yazılan, "Şengal, Rojava ve Mahmur’daki İŞİD katliamlarına karşı savaşanları selamlıyoruz" yazısına yer verilirken, mitinge katılan Milletvekili Altan Tan Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yaptı. Irak ve Suriye’de yaşanan katliamlara dikkat çeken Altan Tan, bütün bir coğrafyanın yandığını söyledi. Altan Tan, Avrupalılar, İngilizler, Almanlar gibi bir çok ülkenin 1’nci ve 2’nci dünya savaşında birbirlerinden milyonlarca insan öldürdüklerini belirterek şöyle konuştu:

"O birbirlerinin şehirlerini bombalayanlar, oturdular yeni bir dünya kurdular. Neden biz böyle barış ve kardeşlik dünyası inşa edemiyoruz. Bizimde yeni bir dünya kurmamız için önümüzde iki yol var. Ya kıyamete kadar birbirimizin kanını dökeceğiz. Veyahut da oturacağız yeni bir dünya kuracağız. Biz Kürtler inşallah yeni dünyanın kurulmasında öncü halk oluruz, bunun içindeki önümüzdeki, ilk basamak yeni bir Ortadoğu kurmadan, yeni demokratik bir Türkiye kurmadan, yeni bir anayasa yapmadan önce önümüzdeki birinci basamak biz Kürtlerin kendi içindeki barış ve birliği sağlamamızdır. Birinci hedefimiz budur. Eğer biz Kürtler kendi içimizde bu barışı, kardeşliği, çok sesliliği, oturtabilirsek bütün bir Ortadoğu’da yeniden inşallah ayağa kalmasında öncü rol oynayabiliriz."

Mitingde beklenen Abdullah Öcalan’ın mektubu okunmazken, Kürtçe verilen konserin ardından miting sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!