Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç: Çok ciddi yanlışlar yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç: Çok ciddi yanlışlar yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 00:59

CUMHURBAŞKANI ve hükümetin dün sabah katılmayarak boykot ettiği Adli Yıl Açılış Töreni'nin akşamında verilen kokteyle Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldı. Sabahki törene katılamayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de akşam Meclis’teki kokteyle katıldı. Cumhurbaşkanı ve hükümetin Yargıtay’da konuşturulmasına boykot gerekçesi yaptığı TBB Başkanı Metin Feyzioğlu da akşamki kokteyle geldi. Ancak kokteylde sabahki törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gecede yer almadı.

Haberin Devamı

Kokteyle damgasını vuran ise sabahki törende yaşanan boykot ve yargıdaki paralel yapılanma oldu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yargıdaki paralel yapılanmayla ilgili sorular üzerine bilgi ve belge olmadan bu tip bir soruşturma yapılmasının doğru olmayacağı uyarısı yapıt.

Kılıç, şunları söyledi:

Hiçbir akıl sahibinin devletin dışında bir yapılanmayı kabul etmesi düşünülemez. Ancak bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, ‘şu şucu, bu bucu’ diye. Fişlemeler yapılıyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç: Çok ciddi yanlışlar yapılıyor
Davutoğlu: Hepimizin muhatabı Cumhurbaşkanıdır

GELEN LİSTEYİ KALDIRIP ATTIM

Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım, bütün kuruma ilişkin bir listeydi. Ne imza var ne bir şey var hiçbir şey yok. Kendine göre bir fişleme yapmış. Ancak benim kurumuma ilişkin olarak bilgi ve belge elime geçerse gereğini derhal yaparım.

Haberin Devamı

TOKALAŞMA POLEMİĞİ
DANIŞTAY Başkanı Zerrin Güngör geçen mayıs ayında uzun konuştuğu için dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sabah yapılan Adli Yıl Açılış Töreninde görmezden geldi. Feyzioğlu, Hürriyet Dünyası’na “Ben birkaç kez gidip geldim. Sayın Başkan tatilde üç kilo verdiğim ve koltukta aynı renk takım elbise giydiğim için herhalde beni görmedi. Yanına gidip tokalaştım” şeklinde esprili bir değerlendirme yaptı. Feyzioğlu, akşam katıldığı resepsiyonda da konuşmasını boykot edip sabahki törene gelmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da yanına giderek tokalaştı. Feyzioğlu, “Ben herkese elimi uzatırım. Elimi tutmasalar bile ‘ben o eli uzattım’ derim” dedi. Oya ARMUTÇU / ANKARA

KILIÇ’TAN 17 ARALIK MESAJI

Gazetecilerin 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili soruları üzerine Kılıç, “Eğer bir yolsuzluk varsa gereği yapılmalıdır ama insanlar haksız yere yıpratılmamalıdır” dedi. Kılıç, AYM’ye bireysel başvurularda büyük bir artış yaşandığını ve yeni bir filtrelizasyon sistemi üzerinde çalıştıklarını da kaydetti. Kılıç, verdikleri kararların ve bireysel başvuru uygulamasının AB ülkelerinde büyük yankı uyandırdığını da belirterek “AB ile bağı biz sağlıyoruz” diyerek espri yaptı.

ÖZEL’DEN “HUKUK” VURGUSU

Kokteyle katılan Orgeneral Özel ise gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtlamadı ancak Genelkurmay Başkanı, Yargıtay Başkanı kendisini geçirirken kısa sohbetlerinde hukuk vurgusu yaptı. Özel, Yargıtay Başkanı Ali Alkan’a sabahki konuşmasına dikkat çekerek, “Devletimizin hukuka ihtiyacı var” dedi. Alkan da Özel’e teşekkür ederek “Hukuksuz devlet olmaz” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!