İZFAŞ'ta deprem

Güncelleme Tarihi:

İZFAŞta deprem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışından saatler önce basın toplantısında partner ülke Mauritius’lu Bakan’ın konuşmasıyla ilgili yaşanan yaşanan tercüman krizinin faturasını İZFAŞ üst düzey yönetimine kesti. Kocaoğlu’nun aynı gün "Sizi artık burada görmek istemiyorum" dediği iddia edilen birim müdürleri zorunlu izni çıktı. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs ise Başkan Kocaoğlu’nun isteği üzerine istifasını İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışından saatler önce basın toplantısında partner ülke Mauritius’lu Bakan’ın konuşmasıyla ilgili yaşanan yaşanan tercüman krizinin faturasını İZFAŞ üst düzey yönetimine kesti. Kocaoğlu’nun aynı gün "Sizi artık burada görmek istemiyorum" dediği iddia edilen birim müdürleri zorunlu izni çıktı. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs ise Başkan Kocaoğlu’nun isteği üzerine istifasını verdi.

Haberin Devamı

Her yıl tüm Türkiye’nin gözünün üzerinde olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl düzenleyicisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı şirketi İZFAŞ için krizle başladı. Fuar’ın açıldığı 29 Ağustos günü, açılış töreninden saatler önce Kaya Termal Otel’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ev sahipliğinde İZFAŞ’ın da katkılarıyla düzenlenen basın toplantısında Mauritius Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed Hossen’in İngilizce olarak yaptığı konuşması, görevli tercüman tarafından basın mensuplarına Türkçe’ye çevrilemedi. Mauritiuslu Bakan birkaç kez tekrarladığı İngilizce cümleler tercüman tarafından anlaşılmayınca, konuşmasını çeviriyi zaman bırakmadan tamamlandı. Toplantının sonunda basın mensuplarına soru olup olmadığı sorulunca, bazı gazeteciler Maurutius’lu Bakan’ın sözlerini anlamadıkları için soru soramayacaklarını söyledi. Bunun üzerine basın toplantısı sona erdi. Başkan Kocaoğlu, toplantında konuşma yapmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Tercüman krizine çok kızan Başkan Kocaoğlu, 15.00’da yapılan resmi açılıştan sonra 19.30’de yapılacak kortej yürüyüşünden önce İZFAŞ’ Genel Müdürlük binasına gitti. Burada İZFAŞ Genel Müdürü ve ilgili üst düzey müdürlerle bir araya gelen Kocaoğlu çok sert konuşma yaptı. Kocaoğlu’nun "Sizi artık burada görmek istemiyorum. Buradan ayrılın" dediği iddia edildi. Kocaoğlu’nun Genel Müdür Örs’ün de istifasını istedi.

Bunun üzerine Fuar’ın açıldığı gün Fuar’ı organize eden İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs istifasını verdi. Aynı gün, krizin sorumlusu olarak görülen Fuarlar Müdürü İclal Özer, Uluslararası İlişkiler Müdürü Zeynep Aslı Acar, Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Aslı Demir, Ziyaretçi İlişkileri ve AR-Ge Müdürü Ege Acar ile Personel Şefi Tuba Kılınçat zorunlu izne çıkarıldı. Devam eden 83. İEF’nin etkinleriyle ilgili olarak çalışmaları busüreçte İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!