Lüks dünyası yasa boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Lüks dünyası yasa boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 16:47

1997-2012 yılların arasında Louis Vuitton’un CEO’su olarak görev yapan, lüks dünyasında bir çok ilkte imza atan, markayı 65 ülkede 450 mağazası olan bir dev haline getiren efsane CEO Yves Carcelle hızlı ilerleyen kanser yüzünden vefat etti. Lüks dünyası ardından yas tutuyor...

Haberin Devamı

Yves Carcelle; sıradışı vizyonu, dehası, enerjisi ve yüksek strateji yeteneğiyle Louis Vuitton’u lüks dünyasının lideri haline getiren CEO olarak tanınıyor. Fransa’nın en prestijli okullarından Ecole Polytechnique ve INSEAD’ten mezun olan Carcelle, Louis Vuitton’un dünyadaki, özellikle de Asya ve Japonya’daki büyümesinin mimarıydı. Marc Jacobs’ı keşfeden adam olarak tanınan Carcelle, Louis Vuitton markasının mücevher ve saat sektörlerine girmesine de ön ayak olmuştu.

Lüks dünyası yasa boğuldu


Yorgunluk nedir bilmeyen bir gezgin olan Yves Carcelle, tüm dünyadaki Louis Vuitton mağazaları ve çalışan ekipleriyle çok yakından ilgilenerek işine olan tutkusunu etrafındaki herkese yansıtmayı başarmış nadide bir şahsiyet olarak tanınıyordu. Louis Vuitton Türkiye ile de çok yakından ilgilenen Carcelle, dünyanın birçok metropolünde dahi gerçekleşmemiş bir şekilde Louis Vuitton’un bugün İstanbul’da 4 mağazası olmasının da arkasındaki isimdi. Yves Carcelle, 2012 yılından itibaren Foundation Louis Vuitton’un Başkanı olarak görev yapıyordu.

TÜRK DOSTU, BODRUM HAYRANIYDI

Haberin Devamı

Lüks dünyası yasa boğuldu


Louis Vuitton Türkiye Genel Müdürü Şebnem Berkol Yüceer, Yves Carcelle’in ardından “Benim için Yves Carcelle, modern yüzyılın Cristophe Colomb’uydu. Farklı kıtalardan Türkiye’ye kadar uzanan Louis Vuitton dünyasının ardındaki en önemli isim olmasının yanında gerçek bir Türk dostu, İstanbul ve Bodrum hayranıydı. Yves Carcelle, etrafındaki herkese çok büyük değer veren ve iş hayatımda tutkusunu, detaylara olan hassasiyetini kendime örnek aldığım çok değerli bir lider aynı zamanda kıymetli bir dosttu” dedi.

LVMH’IN CEO’SU BERDAND ARNAULT’DAN AÇIKLAMA

"Yves Cracelle'i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Her zaman meraklı, tutkulu ve hareket halinde olan; hem kadın hem de erkekler için büyük bir ilham kaynağı kimliği taşıyan Yves'i tanıyabilmiş olmanın ayrıcalığını yaşıyorum. Bugün kalbim Yves'in ailesiyle ve O'nu yaşam boyu her an ulaşabilecekleri, onlara her zaman içten yaklaşan müdürleri ve mentorları olarak hatırlayacak Louis Vuitton'da birlikte çalışmış olduğu ekibiyle birlikte... Bugün LVMH Grubu, en değerli ve yakın arkadaşlarından birini kaybetti. Yves'in ardından üzüntü yaşayan ama bunun ötesinde yaşadığı hayatı sonsuz takdir eden her birimiz bu acıyı paylaşıyoruz".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!