50 milyon TL kâr edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

50 milyon TL kâr edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2014 02:06

Başkan Melih Gökçek, kent toplu ulaşımında geçen hafta uygulamaya konan ring seferleriyle ilgili şöyle dedi: “Biz her ay otobüse 30 milyon TL sübvanse ediyoruz. Ring seferleriyle yılda 50 milyon TL kâr edeceğiz.”

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta uygulamaya konan ve yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sancılı başlayan ring seferleriyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ring seferleriyle birlikte büyük tasarruf sağlanacağını açıkladı. Aynı hat üstünde hem metro hem de otobüs çalıştığının altını çizen Gökçek, şöyle konuştu:
“Bir taraftan metro yapıyoruz, metro olmadığından şikayet ediyoruz. Bir taraftan metroyu boş getirip, boş götürüyoruz. Metroyu neden yaptık bunun ne mantığı var. Biz ne diyoruz sizi metronun ayağında indirelim ekstra ücret almayalım diyoruz. Metroya ilk binişlerde ücret alınmıyor.

PARA YİNE VATANDAŞTAN ÇIKIYOR

‘Benim sürem biraz uzuyor’ diyorlar. Ama bazı güzergahlarda sadece 5-10 yolcu gidiyor. Bu durumda para yine vatandaşın cebinden çıkıyor. Biz her ay otobüse 30 milyon TL sübvanse ediyoruz. Bu destek 30 milyonken 20 milyona düşse fena mı olur ? Son yaptığımız değişikliklerle ilk yapılan tespitlere göre yılda 50 milyon TL kâr ediyoruz. Neredeyse 2 aylık zarar karşılanıyor. Aynı zamanda trafik konusunda da bir takım düzenlemeler yaşanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!