En iyi 100’ün gözdesi ‘Susuz Yaz’

Güncelleme Tarihi:

En iyi 100’ün gözdesi ‘Susuz Yaz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen “En iyi 100 Türk filmi” oylamasında, Türkiye’ye uluslararası arenada ilk ödülü getiren “Susuz Yaz” birinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “En iyi 100 Türk filmi” oylamasının sonuçlarını paylaştı. Oylamanın, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla Bakanlık koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade eden Çelik, 100’den fazla üniversite ve sivil toplum kuruluşunca belirlenen 300 filmin ilk kez internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunulduğunu belirtti. Çelik, oylamada toplamda 360 binden fazla tekil oy kullanıldığına işaret ederek, “Türk sineması tarihindeki en geniş katılımlı çalışmalardan biri yapılmış oldu. En çok oy alan ilk 10 film arasında, birinci sırada 22 bin 582 oyla Susuz Yaz, ikinci sırada 19 binin üzerinde oyla Hababam Sınıfı, üçüncü sırada 12 binin üzerinde oyla Babam ve Oğlum, dördüncü sırada yine 2 binden fazla oyla benim de favorim olan Eşkıya var” dedi.
“Canım Kardeşim”, “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Züğürt Ağa”, “Yol”, “Vizontele” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinin listede ilk 10’a girmeyi başardığına dikkati çeken Çelik, nitelikli filmlerin oylamada yavaş ama istikrarlı şekilde yükseldiğini anlattı. En büyük ilgi gören filmlerden “Yol” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinin Cannes’da büyük başarılar elde ettiğini anımsatan Çelik, “Sinema seyircisinin ilk 10 film arasındaki beğenisiyle Cannes Film Festivali’nde alınan ödüller arasındaki uyum da Türk sinema seyircisinin zevkleri ve tercihlerinin uluslararası standartlarda olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!