Azerbeycan'ın vize uygulamasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Azerbeycanın vize uygulamasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:08

Azerbaycan’ın bugünden itibaren 1 yıllık ve çok girişli vizeyi kaldırıp yerine tek seferlik vize uygulamasını başlatması tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan’ı ziyaret ettiği gün bu uygulamayı başlatmış olmasının bir şansızlık olduğunu belirterek, "Bu uygulamanın “İki devlet, bir millet” anlayışına sahip olan Devlet Başkanları inisiyatifi dışında Bürokratik seviyede kararlaştırıldığını düşünüyoruz. Azerbaycan’ın talihsiz uygulaması ülkemizin 500 milyar dolar ihracat hedefine zarar verecektir" dedi.

Şener, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bizim için inanılmaz bir şey olan Rusya Vizesini kaldırılmasını sağladığı gibi bu seyahatinde de Azerbaycan vizesini kaldırmasını istiyoruz. Vizenin kalkması, ülkemiz ile Azerbaycan arasındaki ticaretinin gelişerek artması ve ülkemiz ihracat hedefinin gerçekleştirilebilmesi için büyük öneme sahip. Azerbaycan vize uygulamasını zorlaştırmak yerine, kendisinden vize istemeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktan vazgeçmelidir.”

Haberin Devamı

Türkiye, Azerbaycan vatandaşlarına 30 gün kalışlar için vizesiz giriş imkanı sunarken; bugüne kadar yılda bir kez vize alınmasını isteyen Azerbaycan 1 Eylül tarihinde başlattığı yeni uygulama ile Türk sürücüleri bir ayda en az 3 kez vize almak zorunda bıraktı.

Yeni kısıtlamayla, Türk taşımacılarının aylık ortalama 3 sefer yaptığı Azerbaycan’a her bir sürücü için yılda en az 40 kez vize almak gerekecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!