Frankfurt Türk filmlerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk filmlerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 15:35

Frankfurt’ta bir hafta boyunca Türk, Türk-Alman ortak yapımı ve Avrupa yapımı uzun ve kısa metrajlı otuzun üzerinde filmin yanısıra, belgeseller gösterime sunulacak.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta 14'üncüsü gerçekleşecek Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında sinemasevenleri heyecan dolu filmler, uzun metrajli film yarışması, sergiler, paneller ve gala,

Frankfurt Türk filmlerini bekliyor
söyleşi ve konserlerin yer aldığı dopdolu bir program bekliyor. Frankfurt dışında Offenbach, Mainz ve Langen sinemalarında da Türk filmler gösterime sunulacak.

Festivale Zuhal Olcay, Perihan Savaş, Halit Akçatepe, Füsun Kostak, Savaş Zafer, Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek ve Kerem Deren’in de aralarında olduğu ünlü isimler katılacak. 14. Frankfurt Türk Film Festivali, 7 Eylül 2014 tarihinde başlayıp ve 13 Eylül 2014 tarihinde sona erecek.

TÜRK SİNEMASI'NIN 100. YILI ANISINA

100. yılını dolduran Türk Sineması’nda Cannes’de Altın Palmiye ödülünü alan Kış Uykusu gibi kaliteli film yapımlarının artması festivel programında dikkat çekidi. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı ‚Sinema insanları bir araya getiren bir araçtır‘ diyerek festivalin başlıca hedefinin kültürlerarası anlayışa katkıda bulunmak ve film tutkunlarını Türk Sineması’nın çeşitliliğine yakınlaştırarak, kültür alışverişini destekleyen bir elçi görevini üstlenmek olduğuna belirtti.

FİLM PROGRAMI

Program içeriğinin odak noktasını, güncel Türk ve Türk-Alman yapımı filmler (uzun metraj filmler, kısa filmler, belgeseller) ayrıca Avrupa Film Forumu kapsamında gösterime sunulacak uzun metrajli filmler oluşturuyor. Türkiye – Almanya Üniversite Öğrencileri Arası Kısa Film Yarışması’nın yanı sıra, 2013 yılında başlatılan Uzun Metraj Film Yarışması geçtiğimiz yıl festivalin en göze çarpan kısmı olmuştu. Uzun metraj film yarışmasında Alman film uzmanlarından oluşan 7 kişilik jüri kurulu Türk Sineması’nın güncel yapımlarını 7 kategoride ‘Altın Elma’ ile ödüllendirecek.

Ayrıntılı bilgi için:
www.turkfilmfestival.de


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!