Liselilere "yerli festival"

Güncelleme Tarihi:

Liselilere yerli festival
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 13:19

İstanbul Atatürk Fen Lisesi (İAFL) ilk kez, bu yıl 28 Eylül'de 3 bine yakın mezun ve öğrencinin katılımıyla okulun bahçesinde gerçekleşecek "İAFEST'14" adlı festivale ev sahipliği yapacak. Festival için basılan tişörtlerde İngilizce yazı olmamasından dinletilecek müziklerin yerli olmasına kadar pek çok detaya dikkat edilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Atatürk Fen Lisesi İş Platformu (İAFİP) Kurucu Başkanı Sadık Kutlu, ilk kez tam teşekküllü gerçekleşen festivalin yerli özellikler taşımasına dikkat edeceklerini belirtti.

Festivaldeki basılan tişörtlerde İngilizce yazı olmamasından dinletilecek müziklerin yerli olmasına kadar pek çok detaya önem verdiklerini dile getiren Kutlu, "Biz yerli olmaya önem veriyoruz. İstanbul'daki bazı liselere baktığınızda bunlar yabancı kültüre ait olmakla övünen liseler. Biz öyle bir lise değiliz ve yerliyiz. Referans aldığımız kültür başka bir ülkenin kültürü değil. Festivalde yer alan tişörtlerden diğer ögelere kadar yerli olmasına özen gösterdik" dedi.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin 1985 yılından bugüne kadar yaklaşık 3 binden fazla mezun verdiğini ifade eden Kutlu, festivalde açılış konuşmasını 1986 mezunu animatör Erdem Taylan'ın yapacağını vurguladı. Kutlu şunları söyledi:
"Mezunların yılda sadece bir gün buluşarak bir faaliyet göstermesine karşıyız. Bilimsel çalışmaları teşvik etmek üzere şu an hali hazırda okuyan öğrencilerin mezun olmuş ve ödül almış mezunlarla birarada olması bizim için çok önemli. Örneğin, Prof. Dr. Aydoğan Özcan, pek çok dalda ödül almış genç bir bilim adamı. California Üniversitesi'nde (UCLA) profesör olan Aydoğan'ın cep telefonunu mikroskoba dönüştüren bir buluşu var. Bu okulda okuyan öğrencilerin böyle başarılı bilim adamlarını tanıması görmesi ve onları rol model almaları bizler için önem teşkil ediyor. Bu festivalin de ana amacı bu. Tecrübeli ve birikimli olan bilimsel çalışma yapmış mezunların yeni öğrenciler ve mezunlarla biraraya gelip bir sinerji oluşturmasıdır."

LYS’de dereceye girenlere plaket verilecek

İstanbul Atatürk Fen Liselilerin sadece fen alanında değil sosyal alanlarda ve yaratıcı konularda da etkin olabileceğini vurgulayan Kutlu, festivalde 2014 YGS-LYS'de ilk 100'e giren öğrencilere plaketlerini vereceklerini söyledi.

Ülkenin genç beyinlerinin Türkiye'de yerli üretimin ve inovatif etkinliklerin gelişmesi üzerine görüşlerini de birbiriyle paylaşacağına işaret eden Kutlu, etkinliğin devamında yöresel ikramlar, halk oyunları ve canlı müziklerin de yer alacağını belirtti.

Geliştirdikleri yeni projeleriyle ilgili de bilgi veren Kutlu, "Liseler 4 yıla çıktı. Bu dört yıllık eğitim içinde okul yönetimiyle beraber özellikle TÜBİTAK'tan bilimsel proje yapan bu konuyla alakalı kişileri buraya getirip ders verdirmek istiyoruz. Bu konu projelerimiz arasında" diye konuştu.

Liselerin yıkılarak tekrar yeniden yapılacağını belirten Kutlu, "Bu dönemi de öğrenciler bu okulda okuyacak. Kış ayından sonra yeni inşaatın başlamasını bekliyoruz. İhale ve resmi süreç var. Okulun projesinde lise kampüs gibi olacak. Lise, yeni kampüs düzenlemesiyle şık bir okul olacak. Gelecek sene başlar olarak ümit ediyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!