Parklara yeni nesil oyuncaklar

Güncelleme Tarihi:

Parklara yeni nesil oyuncaklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

İZMİR Ekonomi Üniversitesi'nin CEMER Kent Ekipmanları ile birlikte gerçekleştirdiği yarışmada, sokağa çıkmayan yeni nesil için oyun alanları tasarlanıyor. Türkiye genelinden 75 katılımcının yer aldığı yarışmada, çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı park tasarımı üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, hızla gelişen dijital teknolojiler ve bilişim sistemlerinin etkisiyle sokağa daha az çıkan bir neslin yetiştiğine dikkat çekerek, "Bu durum daha az sosyalleşen ve daha az hareket eden bir toplum yapısını getiriyor. İnsanları tekrar sokağa çıkaracak, sokak etkinliklerini cazip kılacak alanların sağlanması çok önemli. Yeni nesil oyun alanlarıyla fiziksel egzersiz ve gelişim için fayda sağlanması amaçlandı. Böylece sosyalleşme olgusu da güçlenecek. Hepsinden önemlisi gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın fiziksel, duygusal ve sosyal anlamda gelişimlerine katkı sağlanacak" dedi.
Yarışmanın bu yıl ilkinin gerçekleştirildiğini, genç tasarımcıların fikirlerinin hayata geçirilmesi amacını taşıdıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özcan, farklı kullanıcılara hitap edebilecek çeşitli kent oyuncaklarının tasarlanmasının hedeflendiğini söyledi. Etkinliğin iki kategoride yapıldığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Özcan, çocukların oyun alanlarının yanı sıra yetişkinler için de yeni nesil egzersiz oyuncakların tasarlandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!