'Her takımdan daha çok koşmamız lazım'

Güncelleme Tarihi:

Her takımdan daha çok koşmamız lazım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 12:24

Bundesliga'nın sevimli takımı Paderborn. Bütçesi en düşük olan. Futbolcularının tümünün Bundesilga'da oynadıkları maç sayısı yüzü bulmaz. Kadrosunda yıldız futbolcu yok. Teknik direktör ve yardımcı antrenör de dahil kadrodaki bir çok futbolcu ilk kez Bundesliga'da oynuyor. Bundesliga’ın sürpriz takımı Paderborn antrenörü Volkan Bulut Her takımdan daha çok koşmamız lazım... Lige kalmak içi geldik sözleriyle iddialı konuştu.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'nın mütevazi ve sevimli takımı Paderborn herkesi şaşırtmaya devam ediyor. İkinci Lig'den Bundesliga'ya yükseldiklerinde futbolcularla birlikte bu küçük kentin insanları da sabaha kadar başarıyı kutladı, eğlendi. Eğlenceleri Bundesliga başladıktan sonra da devam ediyor. Ligin sevimli takımı iki hafta geride kaldığında zirvede kendisine yer buldu. İlk maçını şansız bir şekilde berabere bitirdi. İkinci hafta 'dinozor' lakaplı Hamburg'u hem de deplasmanda 3-0 yendi. Teknik direktör ve yardımcı antrenör de dahil kadrodaki bir çok futbolcu ilk kez Bundesliga'da tecrübesi yaşıyor. Ligin ikinci haftasının sonunda Dortmund, Bayern Münih, Wolfsburg gibi dev bütçeli ve yıldızlar topluluğundan oluşan takımların üstünde ikinci sırada. Antrenör Volkan Bulut “Bunun tesadüf olmadığını herkes görecek. Lige kalmak içi geldik” sözleriyle iddialı konuştu. Paderborn'un 32 yaşındaki Türk antrenörü Volkan Bulut, takımın başarısının sırrını ve hedeflerini Hürriyet'e anlattı.

ÇOĞUNUN İLK YILI
Volkan Bulut “Sezona Mainz maçıyla başladık. Şansız şekilde 2-2 berabere kaldık. Galibiyeti kaçırdık. Hamburrg'u 3-0 yendik. Bu tesadüfen alınan bir galibiyet değildi. Tüm planlarımızı galibiyet için yaptık. Hedefimize de ulaştık. İlk iki haftada dört puan iyi bir başlangıç. Ancak bizim almamız gereken daha puanlarımız var. Hedefimiz ligde kalmak. Lige kalıcı olmak için geldik. Bir yıllığına biz Bundesliga'ya çıkmadık. Buraya geldik ve burada kalacağız” dedi.
Takımda bir çok futbolcu gibi teknik heyetin de ilk yılı olduğunu söyleyen Bulut “Teknik Direktörümüz Andre Breitenreiter ile birlikte ilk kez Bundesliga takımı çalıştırıyoruz. Takımdaki tüm futbolcuların Bundesliga'da oynadıkları maç sayısı yüzü zor buluyor. Bunun için diğer rakiplerimiz bir koşuyorsa biz iki koşmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Onların yaptıklarından hep bir fazla yapmalıyız ki hedefimize ulaşalım. Takıma kolektif olmayı öğretmeye çalışıyoruz. Futbolcu kadromuz birbirini iyi tamamlayan oyunculardan kurulu” dedi.

BİZİ GİDİCİ GÖZÜYLE BAKIYORLAR
Bulut, spor otoritelerinin Paderborn'a kalıcı gözüyle bakmadıklarını ve bu sezon düşecek ilk takım olarak gördüklerini hatırlatarak “Bu bizi rahatsız etmiyor. Ama biz düşmeyeceğiz. Geçen yıl Braunschweig'a bakıp bizi değerlendiriyorlar. Herkesi yanıltacağız. 3. Haftada Köln, ardından da Hannover ile sahamızda üst üste maç yapacağız. Bizim için önemli bir avantaj bu durum. İki maç bizim için çok önemli. Kilit maçlar. Altı puan hedefliyoruz. İyi bir tempo yakaladık. Bunu sürdürmeliyiz” dedi.
Paderborn'un hücum hattında Süleyman Koç ve Mahir Sağlık oynuyor. Her iki futbolcunun da çok yetenekli ve iyi karakterli olduğunu söyleyen Bulut “Takımdaki tüm futbolcular düzgün insanlar. İşlerini iyi yapmak derdindeler. Mahir ve Süleyman da mesleklerine çok saygılı iki futbolcu. İkisi de çok faydalı. Mahir geçen sezon attığı 15 golle takımı Bundesilga'ya taşıdı. Bu sezon çok şansız başladı. İlk maçta oynayacaktı. Isınırken sakatlandı. Onun eksikliğini hissediyoruz. Mahir'in özelliklerini taşıyan ikinci golcümüz yok. Süleyman da inanılmaz güçlü ve hızlı bir futbolcu. Dördüncü lig'den aldık. Yetenekli olduğu için takıma çok çabuk adapte oldu. Her iki futbolcu da Paderborn'a önemli katkılar sunuyor” dedi.

TAYFUN KORKUT ÖNÜMÜZÜ AÇIYOR
Bundesliga'da Tayfun Korkut'un Hannover'in başında olmasının çok önemli olduğunu belirten Bulut “Tayfun Hoca'nın Bundesliga'da olması sadece kendisi için değil Almanya'daki Türk kökenli hocalar için çok önemli. Bizlere 'Bundesilga'da görev yapabilirsiniz' mesajı veriyor. Onun başarılı olmasını en çok biz Türk kökenli antrenörler istemeli. O bizim için bir örnek. Tayfun Hoca'yı yakından takip ediyorum” dedi. B lisansı bulunduğunu söyleyen Volkan Bulut, önümüzdeki ay A lisans için sınavlara gireceğini belirtirken “Hedefim Köln Spor Akademisi'nde teknik direktörlük diploması almak. Ama bunun için daha zamanım var. Teknik Direktörümüz Andre Breitenreiter'den çok şey öğreniyorum. Onunla birlikte başarılı olup daha üst seviyelere çıkmayı hedefliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!