Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

BEBEĞİNE SÜT VEREMEYEN ANNE

Merhaba Ayşe Hanım,
Http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/85/ayse-aral/49489/yetis-ayse Linkindeki bebeğine süt veremeyen anneye mama ve bebek kıyafeti göndermek isterim. Erişim bilgilerini paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Sevgiler.
F.a.

CEVAP: Sevgili F., harikasın, iletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

….

BEBEĞİME SÜT VEREMİYORUM

Merhaba,
Bugün yayımlanan bebeğime süt veremiyorum başlıklı kişiye ufak da olsa yardımda bulunmak istiyorum.
Çok fazla olmaz belki ama damlaya damlaya göl olur.

Şirine

Cevap: Sevgili Şirine, ben de hep aynı şeyi söylüyorum, herkes kendince ufak da olsa bir yardım yapsa yardım edilen için büyük bir yardım ortaya çıkar. İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.


….

BURS İSTEĞİ

Ayşe Hanım merhaba,
25.08.2014 tarihli yazınızda yer alan “burs isteği” başlığı altında Sabrican rumuzu ile burs talebinde olan arkadaşa yardım etmek istiyorum. Gerekli iletişim bilgilerinin tarafıma ulaştırılmasını rica ederim.
Özgür
Http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/85/ayse-aral/49489/yetis-ayse

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili Özgür, İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.
….

BEBEĞİME SÜT VEREMİYORUM

Ayşe Hanım merhaba,
25.08.2014 tarihli "bebeğime süt veremiyorum" konu başlığında sorunlarını dile getiren tuba rumuzlu kişiye maddi yardım veya bebeği için gerekli mama-bez vs. Göndermek istiyorum. Kendisi ile temas kurabilmem için gereken iletişim bilgilerini gönderebilirseniz memnun olurum.
İyi günler.
Özgür

Http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/85/ayse-aral/49489/yetis-ayse

Cevap: Sevgili Özgür, İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

….

25.08.2014 TARİHLİ YAZI

Ayşe Hanım merhaba,
http://sosyal.hurriyet.com.tr/Yazar/85/Ayse-Aral/49489/Yetis-Ayse linkinde bulunan 25.08.2014 tarihli BEBEĞİME SÜT VEREMİYORUM başlıklı kardeşimiz için bebek bezi ve mama gönderimi yapmak isterim konu ile ilgili olarak kargo yapabileceğim bir gönderi adresi ve bebek ayı - yaşı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler
Esra

Cevap: Sevgili Esra İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

Haberin Devamı

25.08.2014 GÜNÜ MAMA VE BEZ İSTEYEN ANNE

Ayşe hanımcığım,
İzmir’den kucak dolusu sevgiler...
Bu anne için çok değilse de bir şeyler yapmak istiyorum. Mümkünse adresi telefonu olursa bir bakalım ne yapabilirim diye. Olur mu?
Yine bir de aynı gün yayınlanan Kübra kız ile bir görüşelim bakarsınız ona da faydamız dokunuz. Çorba tuz misali...
Sevgilerimle.
Sizden aldığım yardımı hayatımda hiç unutmadım ve unutmayacağım da...
Bu nedenle kendinizi sevin sağlığınıza dikkat edin ve kafanıza çok şey takmayın ve hayatı olduğu gibi kabul edin. Birçok şey çözülecek ya da siz kabul ettiğiniz için artık canınızı sıkmayacak...
İmkânımız olsa da karşılıklı bir dertleşsek. Arada gülsek arada ağlasak. Ne zaman isterseniz buyurun bekleriz...
Günnur
(3 yıl önce mezuniyet elbisesi dilemiştim kızıma)

Haberin Devamı

Cevap: Sevgili Günnur, ne kadar güzel senden bunları duymak, 3 yıl önce destek isteyip şimdi başkalarına yardım eder hale gelmiş olmak ne kadar umut verici. İnşallah bütün okur dostlarıma örnek olur bu davranışın. Öpüyorum kızını da seni de. İletişim bilgileri sana gönderildi.
….

BURS YARDIMI

Ayşe Hanım,
Ben F. …. Üniversitesi’nde okuyorum, psikoloji bölümü.
Ailem nüfus kalabalık, okul hayatımda sıkıntılar çekmekteyim. Burs ihtiyacım var, 3 sınıf öğrencisiyim çalışıp okuyordum ama okula ilgim daha fazla olmalı.
Yardımı önce Allah’tan, sonra sizden bekliyorum.
Saygılarımla

Cevap: Sevgili F., okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim
….

Haberin Devamı

BABAM LÖSEMİ VE KALP HASTASI

Merhaba Ayşe Hanım.
Sizin yardım konularında zor durumdaki kardeşlerimize yardımcı olmanız bizi en içten duygularla onurlandırdı. O kardeşlerimizden biri de benim.
O kadar zor durumdayız ki inanın ekmek parası bulamayacak durumdayız. Babam lösemi ve kalp hastası. Ben ayrıntılı bilgiyi size bizzat anlatmak isterim. Bana ulaşmanızı sizden Allah rızası için rica ediyorum.
Bünyamin

Cevap: Sevgili Bünyamin, öncelikle geçmiş olsun. Okur dostlarımdan sana yardım etmek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Acil şifa dilerim.
….


BEBEĞİME SÜTE VEREMİYORUM BAŞLIKLI YAZINIZ

Merhaba Ayşe Hanım,

25.8.14 tarihli yazınız ile ilgili olarak size yazıyorum.
Bebek ne kadarlık acaba?
Nasıl bir mama gerekmekte?
Anne ile irtibat kurabilirsem yardımcı olmak isterim.

Haberin Devamı

İyi çalışmalar.

Ebrul
Cevap: Sevgili Ebrul, Sevgili Esra İletişim bilgileri sana gönderildi, sevgiler.

….


ÇOCUKLARIM

Merhaba,
Ülkü ve Nisa adında yaşları 6 ve 7 olan iki kızım var. bu sene biri anaokuluna diğeri 1.sınıfa başlayacak, ben 3 yıldır böbrek rahatsızıyım, çalışamıyorum.
Çocuklarımın anaokulu ve birinci sınıf için kıyafetleri yok, akşamları eve gelince kapıda heyecanla beni bekliyorlar. Ayakkabı ve okul kıyafetleri için, her gün bir ertesi güne atmaktan yüreğim dayanmaz oldu. Hayır sever insanlardan ayakkabı, okul elbisesi ve mümkünse ufak tefek kırtasiye malzemeleri dilemekteyim.
Saygılarımla
Serdar
Cevap: Sevgili Serdar, Okur dostlarımdan sana yardım etmek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.
….

TRAKYALI YENİ GELİN

Ayşe Ablacım,
Öncelikle sana bayılıyorum, duruşuna, hayata bakışına. Gönlünce olsun her şey. O kadar güzel bir şey yapıyorsun ki Allah senden razı olsun.
O kadar çok sorunum var ki, en öncelikli olanla başlıyorum. Maddi!
Yeni evliyim ve işsizim. Eşim çalışıyor ama yettiremiyoruz abla... Tüm her şeyi kendimiz yaptık. Takı takılır dedik, çalışır öderiz dedik. En yakınlarımız bile sahte altın takınca (ve ben hala işsizim) kuyumcuda yaşadığımız şoku hala atlatamadım. Düğün yerinin parasını zor ödedik takılanlarla. Ki düşün gelinliğimi bile bir arkadaşımdan aldım ve onu giydim. Ekstra bir masraf yapmadım durumumuz yok diye. Düzeltiriz dedim. Ama kiradır, eşyaların taksitleridir, mutfak masrafıdır derken resmen batağa sürükleniyoruz sanki.
Evliliğimizin tadını çıkaramıyoruz bunları düşünmekten. Çocuk bile yapamıyoruz kendimize bakamazken nasıl yapalım.
Artık kredi kartını ödeyemez olduk... Borçlar tavan.. O kadar çok şey var ki anlatacağım aslında. Bir hayırsever vatandaşımız, Allah rızası için bize yardım etse.
İnan şu an cebimde para bile yok. İnançlı insanlarız çok şükür, kiminin parası kiminin duası demişler... Benim duamdan başka bir şeyim yok abla verebileceğim. İnşallah beni anlayan, bir hayırsever vardır. Hem ona detaylı anlatırım durumumuzu.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Öpüyorum seni abla

Trakyalı yeni gelin

Cevap: Sevgili okurum, Okur dostlarımdan sana yardım etmek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Mutluluklar dilerim.

….

BURS YARDIMI

Merhaba Ayşe Abla Ebru ben, ailemden uzakta okuyorum üniversite 2.sınıf öğrencisiyim, benim haricimde okuyan 2 kardeşim daha var.
Ailem masraflarımı karşılamakta çok zorlanıyor, kendim de masraflarımı karşılayabilmek için daha önce birkaç işte çalıştım fakat okulumla işi birlikte yürütemiyorum hayırsever insanların yardımlarını bekliyorum.
mesajımı yayınlarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.
Ebru
Cevap: Sevgili Ebru, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….

BURS YARDIMI

Sevgili Ayşe Abla ben Kübra,
Üniversite 2.sınıftayım, ilk bir yılım maddi sıkıntılardan dolayı çok zor geçti.
Bir iki işte çalıştım ama derslerime engel oldu devamsızlık sorunu.
Çok yaşadım ailem karşılamaya çalışıyor masraflarımı fakat benimle birlikte üniversite okuyan iki kardeşim daha var bu yüzden hayırsever insanlara sesimi duyurmanızı rica ediyorum mesajımı yayınlarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim
Kübra

Cevap: Sevgili Kübra, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim
….

KREDİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDIM

Ayşe Hanım,
Ben 39 yaşındayım, ssk ücretiyle çalışmaktayım.
Geçen yıl kredi çekmek zorunda kaldım.
Düzenli ödemelerimi yapıyordum. Kızım evlenince yeni bir borca girdim Allah mesut etsin kızımı yuvasında, borçlarıma şimdi de çeyiz parası eklenince bayağı bir sıkıntıya girdim fazla bir şey istemiyorum.
Tek sıkıntım kredimi kapatmak Allah nasip ederse o zaman rahat ederim.
Bana yardım ederseniz çok sevinirim.
Hülya
Cevap: Sevgili Hülya okur dostlarımdan sana destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim.
….

ÜCRETSİZ KOZMETİK ÜRÜNLERİ

Merhaba,
23 yaşındayım, 2 aydır çalışmıyorum, bir kızım var, işsizim ve onun ihtiyaçlarını zor karşılıyorum.
Kendi ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum şu an sizden ufak bir isteğim olacak lütfen yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Ücretsiz kozmetik ürünlerinden oluşan bir paket gönderirseniz çok sevinirim.
Lütfen ilgilenin
Nesrin

Cevap: Sevgili Nesrin, okur dostlarımdan sana destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim.
….

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)
Epostanın konu kısmına da “YETİŞ AYŞE” yazılmasında yarar var elbette.

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları