Yasak kalktı

Güncelleme Tarihi:

Yasak kalktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 01:36

MUĞLA büyükşehir olmadan önce Marmaris ilçesinin bir köyü olan Karacasöğüt'ün Okluk Koyu'nda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşk, 'sıkı koruma' statüsünden çıkarıldı.

Haberin Devamı

‘Genel koruma’ statüsüne geçirilen bölgede, jandarma karakolu kurulmasından sonra fotoğraf çekmek bile yasaktı. Daha önce demirleme yasağı da olan koy, yasağın kalkmasıyla tatilcilerin uğrak yeri haline geldi. Tekneler dolaşıp köşkün iskelesi hariç istediği yere demir atıp bağlanırken, insanlar da söz konusu konut çevresindeki alanda rahatlıkla piknik yaparak denize girmeye başladı.

KRALİÇEYİ AĞIRLAYALIM

Buna karşın 16 dönüm arazi içinde 4 oda 1 salondan oluşan, 230 metrekarelik yazlık konutun arazisine giriş halen yasak. Girmek isteyenler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne bağlı 2 görevli tarafından uzaklaştırılıyor. Konutun turizme kazandırılması amacıyla girişimlerde bulunduğunu belirten Güney Ege Turistik Otelciler Birliği eski Başkanı İlhan Açıkgöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Abdullah Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı'na başvurduğunu belirterek, "Her yıl 1.5 milyonu aşkın İngiliz’i ağırlayan bölgede, Konukevi'nde ilk olarak İngiltere Kraliçesi'nin ağırlanması yönünde öneride bulunmuştum. Birçok yabancı devlet başkanı Marmaris'te tatil yapmak için can atacaktır. Hiçbir yanıt verilmedi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!