Teğmenler göreve hazır

Güncelleme Tarihi:

Teğmenler göreve hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 00:59

Tayyip Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatı ile Deniz ve Hava Harp Okulları mezuniyet törenlerine katıldı.

Haberin Devamı

Deniz Harp Okulu Komutanlığı’nın 241’inci Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in katılımıyla yapıldı. Tuzla’daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı’ndaki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencileri, “Merhaba Deniz Harp Okulu” diyerek selamladı.

ATATÜRK KALBİMİZDE

Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulu’nun görevinin, Türk Deniz Kuvvetleri’ne, her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek deniz subayları yetiştirmek olduğunu söyledi. Mezun olan 114 teğmen adına konuşan dönem 1’incisi Deniz Teğmen Mert İdacı da, Deniz Kuvvetleri’nin geleceğinin teminatı olduklarını ve Atatürk’ün ilkelerini kalplerinin derinliklerinde yaşatarak başarılı olmayı hedefleri kabul ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan İdacı’ya, TBMM Başkanı Çiçek 2’nci Ahmet Kirez’e, Başbakan Davutoğlu 3’üncü Eren Tüfekçi’ye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de 4’üncü Buğrahan Ceylan’a diplomalarını verdi.
HAVACI 194 TEĞMEN

Hava Harp Okulu 60’ıncı Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni de Yeşilyurt’taki okulda düzenlendi. 194 teğmen diplomalarını törenle aldı. Yaş kütüğüne uçak maketini çakan devre birincisi Teğmen Bayram Berkant Kaptı’ya diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, Türk Hava Kuvvetleri’nin değişim ve dönüşümünün hiç durmadan devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!