Davetli DİSK Silopi’deydi

Güncelleme Tarihi:

Davetli DİSK Silopi’deydi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 00:59

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam Çankaya Köşkü’nde verdiği ilk 30 Ağustos resepsiyonuna, aralarında sporcu, sanatçı ve iş dünyasından isimlerin de bulunduğu 3500 kişi davet edildi. Davete katılım konusunda şu noktalar dikkat çekti:

Haberin Devamı

Resepsiyonun davetli listesinin hazırlanması geçiş dönemine rastladı. Davetli listesi taslağı, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekibi ve Dışişleri Bakanlığı protokol dairesi tarafından hazırlandı, ancak Erdoğan’ın ekibi de bu liste üzerinden giderek bir dizi değişiklik yaptı ve son şeklini verdi. Bu haliyle listenin son hali Erdoğan’ın onayını taşıdı. Davetiyeler de görev devir teslim töreninden önce ilgililere ulaştırıldı. Konuklara gönderilen davetiyeler ilk kez isim belirtilmeden ‘Türkiye Cumhurbaşkanı ve eşi’ ifadesiyle bastırıldı.
Kendilerine davetiye yollanmasına rağmen Çankaya Köşkü’ne çıkmayan isimler de vardı. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere bazı isimler davetiye aldıkları halde Köşk’e gitmedi. Resepsiyona muhalefet partilerinin milletvekilleri de ilgi göstermedi.
Geceye Mısır ve İsrail’in Ankara’daki diplomatik temsilcileri de davet edilmedi.
Gezi eylemleri sırasında hükümetle ters düşen TMMOB Mimarlar Odası, davetiye gönderilmeyen kurumlar listesinde yer aldı.
Yaklaşık 250 bin üyesi bulunan KESK Başkanı Lami Özgen ise “Davetiye geldi mi bilmiyorum. Zaten 1 Eylül Dünya Barış Günü çalışmaları nedeniyle Ankara dışındaydım. Çankaya Köşkü’nde daha önce yapılan resepsiyonlara davet alıyorduk ama katılım göstermedik” bilgisini verdi.
DİSK Başkanı Kani Beko ise 30 Ağustos resepsiyonuna da davet edildiklerini ancak DİSK olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü çalışmaları nedeniyle Silopi’de oldukları için katılamadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!