Mahallelinin alt geçit isyanı

Güncelleme Tarihi:

Mahallelinin alt geçit isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 21:59

Küçükçekmece'de mahalle sakinleri bitmeyen alt geçit çalışmalarına isyan etti.

Haberin Devamı

Eylem yapan ve E5 yanyolu trafiğe kapatmak isteyen vatandaşlarla polisler arasında gerginlik yaşandı. Mahalleliler basın açıklamasında, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen çalışmaların henüz tamamlanmadığını söyledi.
Cennet Mahallesi sakinleri E5'te yapımı devam eden alt geçit çalışmalarının henüz tamamlanmamasına isyan etti. Mahallede toplanan kalabalık pankart, alkış ve slogan eşliğinde yürüyüş yaptı. E5'te çalışmanın yapıldığı noktaya kadar yürüyen kalabalık grup 'Cennet uyuma köprüne sahip çık' sloganı attı. Bu sırada mahalle muhtarının işyerinin önünden geçildiği sırada grup muhtarı da eyleme katılmaya çağırdı. Aralarında bir süre tartışma yaşandı ancak muhtar eyleme katılmadı.

Polis yetkilileriyle görüşen eylemcilere E5 yanyolda kaldırıma kadar inmeleri için izin verildi. Grubun yol kenarına inmesiyle bazı eylemciler yolu trafiğe kapattı. Trafiği kapatan bu kişileri diğer eylemciler ve polis ekipleri engelledi. Zaman zaman araçların önüne geçip yolu kapatmak isteyenler hemen yol kenarına çekildi. Tartışmalar yaşanması üzerine çevik kuvvet ekibi şerit oluşturarak yolun kapatılmasını engelledi.

Haberin Devamı

İki aylık süre taahhüt edilmesine ve bu sürenin geçmesine rağmen çalışmaların bitmediğini belirten Bahadır Gönenç, okuduğu basın açıklamasında şunları ifade etti: “Hiçbir açıklama gereği duyulmadan yaklaşık 400 bin nüfuslu mahalle iş bilmez müteahhitler ve basiretsiz idareciler sayesinde mağdur edilmektedir. Okulların açılmasına kısa bir süre kala çevre ilçelerden bu geçidi kullanan 4 adet ilköğretim, 1 adet belediye kreşi ve çok sayıda özel anaokul olmasına rağmen öğrencilerimizin güvenliği hiçe sayılarak yöneticiler kılını kıpırdatmamaktadır.“

Fizibilite çalışması yapılmadan alt geçit çalışmalarına başlandığını iddia eden Gönenç, “Olası bir facia halinde yine mi bize kader diye açıklama yapacaksınız? Yine mi rantlarınız bizlerin can güvenliğinden önce gelecek?” diye konuştu. Gönenç eylemlerinin parti ve kişi farkı gözetmeden güvenli bir geçide kavuşana kadar devam edeceğini kaydetti.
Açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!